Nova pomeranja na LISTI najbogatijih ljudi: Ilon Mask PRESTIGAO Bezosa

Bezos je druga najbogatija osoba na svetu sa 191 milijardom dolara neto vrednosti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

Novo pomeranje na listama najbogatijih na svetu rezultat su novih 60 milijardi dolara koje je Ilon Mask, izvršni direktor kompanija Tesla i Spejs Eks pridodao svom bogatstvun i tako prestigao dosadašnjeg prvaka Džefa Bezosa.

Na svetskoj rang-listi milijardera, Ilon Mask nije samo najbogatija osoba na svetu, već njegovo bogatstvo sada vredi koliko i sve ono što poseduju Bil Gejts i Voren Bafet zajedno.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Neto bogatstvo izvršnog direktora kompanije „Tesla” i „Spejs eksa”, pedesetogodišnjeg Maska, od petka ujutru iznosi 230 milijardi dolara, prema Blumbergovom indeksu milijardera.

Gejts je na četvrtom mestu sa 130 milijardi dolara, a Bafet je deseti sa 102 milijarde dolara.

I Gejts i Bafet ranije su spadali u najbogatije osobe na svetu.

Vreme procvata za Maska učinila su ga bogatijim od Džefa Bezosa krajem septembra i po prvi put povećala neto vrednost njegovog kapitala preko 200 milijardi dolara.

On inače voli da se zabavlja sa konkurencijom. Nakon što je Forbsu rekao da će Bezosu poslati srebrnu medalju pri njegovom usponu na prvo mesto, on je u ponedjeljak ispunio to obećanje odgovorivši na jedan od Bezosovih tvitova sa emotikonom srebrne medalje.

Mask je na prvo mesto došao „prešavši” generalnog direktora „Amazona” Džefa Bezosa i postao najbogatiji čovek na svetu u januaru sa neto vrednošću od 185 milijardi dolara.

Na prvom mestu prestižne liste nekoliko puta su se i smenjivali… Bezos je titulu držao od 2017. godine.

Mask je ove godine svom bogatstvu pridodao više od 60 milijardi dolara, zahvaljujući snažnim performansama Teslinih i Spejs eksovih deonica.

Bezos je dalje je druga najbogatija osoba na svetu sa 191 milijardom dolara neto vrednosti.

BONUS VIDEO:



Izvor: RTS, CNBC

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar