Prejak intervju selektora Hrvatske: Navijam za Srbiju protiv Portugala, ne bih da igramo s njom u baražu!

Selektor Hrvatske nije štedeo reči hvale na račun izabranika Dragana Stojkovića Piksija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/Anders Wiklund

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić javio se srpskim medijima posle mogućnosti da se njegova zemlja sastane sa Srbijom u eventualnom baražu za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022.

Dalićeva ekipa je u sličnoj situaciji kao tim Dragana Stojkovića Piksija, pošto mora da pobedi Rusiju u poslednjem kolu, što je identičan zadatak kakav ima i Srbija, koja mora da slavi nad Portugalom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

A, ako ni jedni ni drugi ne uspeju da pobede, postoji ozbiljna šansa da se upravo Srbi i Hrvati sastanu u baražu, što selektor “kockastih” ne priželjkuje. Naprotiv, kaže da navija za Srbiju.

– Hajde prvo da razmišljamo kako da odemo direktno. Nas čeka meč sa Maltom u gostima, pa sa Rusijom kod kuće i sa dve pobede hoćemo da se plasiramo direktno na Mundijal. Srbija može da pobedi Portugali u Lisabonu i ja joj iskreno to želim. Nije to nemoguće. Ako bi se ipak našli u baražu, onda ne bih voleo da se sretnu Hrvatska i Srbija – istakao je Dalić za Informer i dodao da je u baražu za EURO 2020 ipak navijao za Škotsku, pošto je znao da će mu sa njom biti lakše u grupnoj fazi.

Nastavio je da hvali Piksijeve izabranike, ali deluje kao da već razmišlja lukavo, jer ih je malo i previše ishvalio, kao da već pokušava da prebaci pritisak na momke iz naše zemlje.

– Srbija ima sjajne igrače koji nastupaju u odličnim klubovima. Mnogo je njih iz vrha evropskog fudbala i ne bi bilo lako pobediti ih. Baraž je komplikovan, sve staje u dve utakmice i zbog toga je ogroman pritisak… Strogo fudbalski gledano bilo bi teško izboriti se sa Srbijom na terenu… Pratim kako igra Srbija, baš sam gledao meč sa Azerbejdžanom i sviđa mi se kako je vaša reprezentacija izgledala na terenu. Dosta je dominantna u odnosu na protivnike.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs, Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar