ASTRO MESEČNA PROGNOZA

Mesečni horoskop za OKTOBAR: Izdržite iskušenja tokom prve polovine meseca, posle toga stižu rešenja

Retrogradne planete do 20. oktobra utiču na sve znake

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/tawatchai07

OVAN

Posao
Početak oktobra garantuje vam lošu komunikaciju, usporene poslovne zadatke i slabu koncentraciju. Zato ćete usled svih objektivnih prepreka imati male rasprave i veliku dozu ljutnje. Odlučili ste da se ne nervirate, ali vam to nikako ne polazi za rukom. Retrogradni Merkur sve do 18. oktobra deluje na vaše javne nastupe, trgovinu, pregovore a i nove aktivnosti. To znači da će vaše poslovne aktivnosti biti ometane ili u najmanju ruku sprečene od strane bliskih saradnika. Osećate neku blagu netrpeljivost koja će proći krajem meseca. Ipak, u drugom delu perioda polako pokrećete vaše resurse i krećete napred. Imate “efekat lastiša” ili katapulta, pa ćete u drugom delu oktobra pokušati da nadoknadite sve ono u čemu ste bili zakočeni. Odličan deo perioda u kome ćete stvarno postići mnogo više nego i u poslednja dva meseca.

Ljubav
U ljubavi ili u vašem emotivnom životu stvari su počele da se ukrupnjavaju. To samo znači da će Ovnovi koji su u dugima vezama ili braku razgovarati o drugačijem pravcu na polju braka. Iako niste spremni osećate da je vreme za nešto ozbiljnije. Partner ne vrši pritisak, ali očekuje da ispalite startni pištolj. Na vama su velike odluke koje ćete doneti tek krajem oktobra. Zato se sve vreme bavite pitanjima porodice, braka ili ulaska u brak.

Zdravlje
Nemate veće tegobe ako vodite raččuna o zdravoj ishrani. U suprotnom idete na dijetu.

BIK

Posao
Oktobar kao da je vaš mesec, usporeni ste na svim poljima, pa tako i na poslu. Izgleda da vam prija retrogradno kretanje Merkura Jupitera, Plutona, Saturna, Neptuna i Urana. Šest planeta u retrogradnom hodu čini vašu dinamiku na poslu totalno mirnom, usporenom pa i uspavanom. Zato oktobar provodite bez realnih očekivanja u bilo čemu. Radite tek toliko da se ne kaže da ste neradnik. Ipak, najviše bi vam prijalo produženo leto i ležaljka za sunčanje. Međutim, u drugom delu meseca polako se budite iz prepranog zimskog sna i krećete da završavate sve što ste propustili. Ipak vaš ritam nije ni blizu onom od ranije, pa nećete uspeti da nadokandite propušteno vreme. Očekujte nagomilavanje posla i podjenako nerazumevanje sa bliskim saradnicima. Tačno je da niste raspoloženi za bilo kakve razgovore, jer vas i to umara. Zato ćete karajem oktobra imati više sati na telefonu i mejlu nego bilo ko drugi.

Ljubav
Oktobar je mesec u kome isprobavate partnerovo strpljenje. To je ono što ćete obožavati da radite do polovine meseca. Ljubomorne scene, kritike, posesvivno ponašanje su odlike vašeg raspoloženja. Dobro je što nećete morati da se pravdate nego samo svađate, pa nećete imati razloga da se nervirate. Nervozu ostavljate partneru u punom elementu. Polovina oktobra je povoljna za povratak na početno podešavanje u ljubavi. Vraćate poverenje i nežnost. Iako je jesen, vi cvrkućete sa svojim partnerom o budućnosti, roditeljstvu, novim planovima i sve se vrti oko udobnosti. Zato krajem meseca organizujete malu proslavu u ime ljubavi.

Zdravlje
Mogući problemi sa opstipacijom.

BLIZANCI

Posao
Oktobar u svom prvom delu usporava vaše dogovore i poslovne aktivnosti, ali samo na kratko. Vi se svom snagom bacate na nove poslove koji će vam doneti dobre finasije ali i dobre pozicije. Jedino što vam neće odgovarati u napretku na poslu, to je što ćete imati više odgovornosti. Iako ćete pokušati da izbegnete bilo kakavu odgovrnost, nećete uspeti, jer će vam to biti vezano za novac. U drugom delu oktobra sve poslove koje ste završili dovode vas do novih, mnogo boljih i inspirativnijih.

Ljubav
Bilo da ste u braku ili dugoj vezi početak oktobra donosi jedan veoma izazovan period u ljubavnim odnosima. Udaljavate se ili vas partner udaljava od sebe. Niste prisutni u ključnim dnevnim obavezama, a to pravi veliki jaz između vas. Ljubavni i emotivni život je slab i veoma oskudan u razgovorima i razumevanju. Zato će biti dosta sukoba i svađa, jer ne čujete jedno drugo. Potrebno je da porazgovarate. Međutim, oni Blizanci kojima je svejedno ili su napustili magiju ljubavi okreću se ka sebi i svojim potrebama. Tako je ovo mesec u kome ste sami sebi bitniji od svih drugih, pa se tako i ponašate. Krajem meseca samo za one koji imaju sluha za suprotnu stranu emotivni život se popravlja uz obostrano zalaganje i volju da se nastavi dalje. Slobodni Blizanci ulaze u veliku aferu koja neće dugo trajati.

Zdravlje
Imate probleme sa osećajem zamora.

RAK

Posao
Posao se nije smanjio ali se usporio. To je ono što će vam obeležiti početak oktobra. Niste se nadali pojedinim zastojima i sada je najvažnije da ne idete glavom kroz zid. Objektivne okolnosti koje nikako ne zavise od vas usporavaju vaše poslovne aktivnosti i to je ono što možete osetiti i na finasijskom planu. Opterećeni ste promenama i novim idejama ali ih nećete moći realizovati tokom ovog meseca. Samo zato što vi jeste na pravom mestu, ali je vreme nekako pogrešno.

Ljubav
Ljubavni život Rakova je na toboganu. Biće svega, ljubavi i mržnje. Nikako nećete moći da se oduprete ljubomori i niskim udarcima. Početak meseca u partnerskim odnosima donosi pregršt sukoba suza i nerazumevanja. Sve to moći ćete da savladate kako se oktobar bude bližio kraju. Tako da je drugi deo meseca sa manje suza i nervoze. Oni Rakovi koji nisu u vezi ili braku, a nedavno su raskinuli sa partnerom, imaju veliku šansu da se vrate bivšoj ljubavi. Krajem oktobra okrenuti ste porodičnim vrednostima prošlosti i velikim nadama u budućnost.

Zdravlje
Nemate većih tegoba.

LAV

Posao
Vezane su vam ruke i noge. Nemojte počinjati nove poslove, pogotovo u prvom delu ovog perioda. Nećete moći da se otrgnete od previše ciljeva koji nisu logični. Ništa od vaših novih planova dok se oktobar ne završi. Šest planeta je retrogradno i vaš posao ide unazad. Dobra vest je da se to završava zajedno sa jesenjim periodom. Ipak, u drugoj polovini meseca pojavlje se svetlo na kraju tunela i vi planirate nove projekte. Pokušajte da zadržite svoje ambicije i planove samo za bliski krug ljudi jer možete ući u sukobe sa neistomišljenicima.

Ljubav
Vaše emocije su sve, samo nisu stabilne. Razum i srce ne rade za istu stvar. Bar do 18. oktobra jer ste okrenuti prošlim ljubavima, slikama, video-zapisima, porukama. Razmišljate šta bi bilo kada bi bilo. Činjenica je da nije bilo i da ne treba da ostanete vezani za prošlost. Budite prisutni u sadašnjosti jer to partner očekuje od vas. U drugom delu oktobra imate dobre predispozicije da se ubacite u odlične emotivne vibracije zajedno sa emotivnim partnerom.

Zdravlje
Proverite krvni pritisak.

DEVICA

Posao
Možda baš u pravom trenutku vaš vladar Merkur ide u retrogradni hod jer vam je potrebna slabija aktivnost. Vaši planovi su odlični, ali nisu realni u ovom mesecu. Zato je početak perioda rezervisan za usporavanje i manje angažovanje na poslu ali i u novim planovima. Imate dobre ciljeve i dobre biznis planove ali vaš posao nije prioritet. Potrebno je da povedete računa o sebi i svom iscrpljenom organizmu. Ipak u drugom delu oktobra imate dobre poslovne ponude koje realizujete posle potpisanog ugovora.

Ljubav
Mnogoo ste radili na vašem emotivnom životu i ovog meseca kao da ste sve bacili u reku. Vraćate se na stare navike i rasprave. Tako ćete početkom meseca imati slabu ili nikakvu komunikaciju sa emotivnim partnerom. Obzirom da ste okruženi prijateljima oni će lobirati za vas da se stvari vrate u normalu. Iskoristite drugi povoljniji deo meseca i osnažite svoje stavove u ljubavi i emotivnim odnosima. Nemojte mnogo očekivati ako se ne dajete potpuno.

Zdravlje
Krajnje je vreme da povedete računa o simptomima koje imate.

VAGA

Posao
Trud i volja za poslovnim aktivnostima neće nedostajati. Međutim početak oktobra donosi duplo zalaganje za sve čega se dohvatite. U krajnjem slučaju možete i po dva puta raditi isti deo posla. To vam nagriza strpljenje i imate više neudobnih ispada prema poslovnim saradnicima. Nemojte biti nerealni a uporni, jer nigde nećete stići. Potrebno je da istovremeno budete mudri, realni i uporni. Tada krajem meseca možete očekivati povoljan razvoj situacije na poslu. Odličnu saradnju i dobre i unosne ugovore.

Ljubav
Osećate se sjajno i niste sa nogama na zemlji. To vas samo udaljava od mogućih dobrih emotivnih priča, veza ili prave ljubavi. Zato početak oktobra ne obećava stabilizaciju na emotivnom polju. Ako imate partnera moguće su svađe i sukobi koji će trajati sve dok ne zatvorite knjigu prošlosti. S druge strane slobodne Vage dočekuju pokušaje osoba iz prošlosti da obnove ljubav. One Vage koje odbacuju mogućnost emocija a same su, može lako tako i ostati. Željni ste ljubavi, a sami se izolujete od emocija. U drugom delu oktobra red je da se spojite sa srcem i bez mašte udružite nežnost sa jednom Vodolijom. Na vama je da li vam ljubav treba ili ste dovoljni sami sebi.

Zdravlje
Moguće su hronične teškoće.

ŠKORPIJA

Posao
Oktobar je mesec u kojem imate dosta poslovnih izazova. Imate volje, snage, pa i motivaciju pronalazite u čudnom inatu, ali realizacija poslova nije ni blizu očekivane. Zato se do 18. oktobra osećate rastrojeno. Merkur i svih pet retrogradnih planeta otežavaju vaš poslovni ciklus. To je ono što niste očekivali, ali se borite sa objektivnim oklonostima. Kao da se ceo svemir urotio protiv vaše karijere, a onda preokret. Zato je drugi deo oktobra mnogo povoljniji za vašu karijeru i posao. Stižu dobre energije i vi se polako vraćate u normalu. Pokrećete nove ideje i očekujte bolje finasije.

Ljubav
Ako ste u vezi ili braku imate sve uslove da se početkom oktobra dobro i sočno posvađate sa emotivnim partnerom. Koliko reči i misli izgovorite toliko dana ćete popravljati štetu koju ste obostrano napravili. Nije nemoguće da to traje sve do 20. oktobra kada se otapaju ledeni bedemi koje ste izgradili. Ipak, u trećoj dekadi oktobra ponovo se učite dobrim vibracijama u emotivnim odnosima. Zato kada otopite sve ledene sante, ljubav cveta kao u najbolje letnje vreme.

Zdravlje
Mogućnost prehlade i pada imuniteta.

STRELAC

Posao
Iako početak oktobra donosi dosta prepreka i otežanih poslovnih situacija to neće poremetiti vaše finasije. Problemi sa poslovnim saradnicima i nemogućnost postavljanja poslova na mesto koje želite dobijaju obrnut epilog u drugom delu oktobra. Tako da možete očekivati poboljšanje komunikacije i dobre ugovore sa većinom domaćih i stranih poslovnih saradnika. Nije nemoguće da odete na kraći poslovni put, koji lako možete spojiti sa zadovoljstvom. “Proletite” kroz prvi deo meseca bez mnogo štete, ako je moguće, da bi se zadovoljno osmehnuli u drugom delu perioda.

Ljubav
Merkur ide u retrogradni hod kroz znak Vage a vi to dobro koristite da popravite sve odnose iz prošlosti. Imate volje i motivaciju da harmonizujete porodične i ljubavne odnose. Ako ste u braku ili dugoj vezi poboljšanje na svim nivoima je izvesno, jer ste to odavno odlučili. Osećate se kao potpuno druga osoba. Sada ste naučili sve lekcije i nije vam stalo da menjate ljude koji su godinama pored vas.

Zdravlje
Nemate hronične tegobe.

JARAC

Posao
Ovo je sezona Vage i vaše usklađivanje sa poslovnim saradnicima je lakše i veoma poželjno. To će vam skratiti put do željenog poslovnog cilja. Iako su aspekti neudobni, usporeni i nadasve okrenuti prošlosti, vi ćete sve preokrenuti u svoju korist. U drugom delu meseca pokušajte da popravite svoj status na poslu ili brendirajte proizvode, ime firme. Ipak, nadajte se velikom trudu na koji ste do sada već navikli, ali i velikim nagradama.

Ljubav
Koliko ste se do sada trudili, a jeste, toliko možete očekivati u emotivnim odnosima. Zato posle manjih nesporazuma početkom oktobra možete očekivati mirnu ljubavnu jesen. Razumevanje, nežnost i zajednički ciljevi su drugo ime ovog perioda. Mislite o braku ako niste zauzeti. Ovo je i mesec odluka o zajedničkom životu sa osobom koja je već dugo pored vas. I ako se pitate da li ste zaljubljeni, kraj meseca oktobra će vam rado dati odgovor.

Zdravlje
Osećate se sjajno.

VODOLIJA

Posao
Vi ste odličan organizator, ali početak oktobra neće doneti dobre prioritete. Imate posla i više nego tražite, ali ste haotični, usporeni i nemate dobre ciljeve jer želite sve odjednom. Stara vaša boljka mnoštva želja samo će vas baciti u nervozu i neočekivane ispade prema nadređenima. Bezobrazluk koji spava u vama početkom meseca će izaći iz vas kao vulkan, i direktno vas uvesti u svađu sa ljudima koji to ne zaslužuju. Ipak, od 20. oktobra magla u vašoj glavi se bistri i vi ste opet perpetum mobile. Snalazite se odlično, prioritete ste odredili i krećete u susret novim pobedama. Pokušajte da dođete do drugog dela oktobra sa što manje svađa i nervoze.

Ljubav
Niste ni vi izuzeti od ostalih horoskopskih znakova iako imate Urana za vladara koji gleda uvek unapred. Zato je oktobar mesec u kojem se povlačite po prošlosti. Razmišljate o prošlim ljubavima, pokušavate da sagledate gde ste grešili. Retrogradni Merkur će vas provesti po tim stazama ljubavi iz daleke i bliske prošlosti, ali ništa nećete saznati što niste već znali. Zato je bolje da se orijentišete na drugi deo oktobra, u kome ima nade da se upoznate sa bar jednom čudnom osobom koju prizivate. Nemojte držati glavu u oblacima ako želite da se probude leptirići u stomaku.

Zdravlje
Mogući problemi sa probavom.

RIBE

Posao
Ako je neko radio i trudio se izvan granica mogućnosti, onda ste to vi. Zato je ovo period u kome je dobro što vam ne idu poslovi i što ste demotivisani, jer nemate adekvatne nagrade. Veoma ste iscrpljeni i potrebna vam je duža pauza. Slaba energija i loše situacije na poslu takođe čine otežanu produktivnost. Nerazumevanje i loši odonosi sa poslovnim saradnicima dodaju nervozu vašem nezadovoljstvu. Retrogradni Merkur ne donosi prlagođavanje i saradnju, već suprotno. Ipak, u drugom delu oktobra poslovi se osvetljavaju i vi ponovo počinjete da dišete punim plućima.

Ljubav
Prošlost vas drži za kragnu ili za vrat. Niste još uvek emotivno raskinuli sa bivšim ljubavnim partnerom. Ljuti ste, i to će se početkom oktobra pojačati na maksimum. Zato očekujte pojačanu anksioznost zbog nemogućnosti da ispravite prošlost, koja je još uvek živa u vašoj glavi. Dobra vest je da ćete se preokrenuti već od 18. oktobra i posle pregleda prošlosti sviće novi dan. Samo sad sa velikom razlikom, oprostili ste sebi. To je dobar početak da uđete u moguće nove ljubavne odnose koji su pred vama.

Zdravlje
Pokušajte da se više odmarate.

Piše astrolog Vesna Trajković

Preuzimanje teksta ili delova teksta zabranjeno bez navođenja linka portala Objektiv.rs 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar