Premijerka Brnabić razgovarala sa Dačićem i Zagorkom Dolovac: Tema – Akcioni plan za Poglavlje 23

Učesnici sastanka složili su se da će uvođenjem novih aktivnosti u Akcioni plan za poglavlje 23 – Pravosuđe i osnovna prava, Republika Srbija značajno poboljšati stanje u ovoj oblasti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa predsednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem i Zagorkom Dolovac, republičkom javnom tužiteljkom i predsednicom Državnog veća tužilaca.

Na sastanku se razgovaralo o koordinaciji aktivnosti u vezi sa Akcionim planom za Poglavlje 23 u okviru pristupnih pregovora Srbije i Evropske unije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Svi učesnici sastanka još jednom su potvrdili da je održavanje redovnih, kvartalnih sastanaka dobar način i odgovarajući mehanizam za podizanje svesti i promovisanje poštovanja pravila ponašanja svih, kada je u pitanju komentarisanje sudskih odluka i sudskih postupaka.

Učesnici sastanka složili su se da će uvođenjem novih aktivnosti u Akcioni plan za poglavlje 23 – Pravosuđe i osnovna prava, Republika Srbija značajno poboljšati stanje u ovoj oblasti.

Današnji sastanak deo je redovnih aktivnosti iz Revidiranog akcionog plana za Poglavlje 23 i nastavak održavanja kvartalnih zajedničkih sastanaka između predsednice Visokog saveta sudstva, predsednice Državnog veća tužilaca, predsednika Narodne skupštine, predsednice Vlade Srbije i ministarke pravde, u cilju podizanja svesti državnih službenika i političara o potpunom poštovanju sudskih odluka i rada sudova i javnih tužilaštava, kao i podizanja svesti da kritikovanje sudskih odluka dovodi u pitanje nezavisnost sudstva.

MEGAEKSKLUZIVA! Šokantan intervju: Otkrivamo ko je pokušao da smesti aferu “Jovanjica” Andreju Vučiću!

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar