Antivakseri i Đilasova propagandna mašinerija zavijaju Srbiju U CRNO!

Naša država je munjevito nabavila vakcine protiv koronavirusa, ali antivakserska propaganda čini svoje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock, Printscreen, Tamara Trajkovic/Objektiv

U Srbiji je, prema poslednjim podacima, zabeleženo još 8.467 novih slučajeva koronavirusa, a ta brojka je, ujedno, i novi crni rekord u broju zaraženih od početka epidemije! Uprkos tome što je država Srbija među prvima nabavila dovoljan broj vakcina različitih proizvođača: Sinofarm, Fajzer, Sputnjik V i AstraZeneka, dok se u oktobru očekuje i dolazak pete vakcine američkog proizvođača Moderna,  antivakserska propaganda, u kojoj prednjače mediji koji se nalaze pod kontrolom lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, čini da korona brojke budu veće.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Premijerka Srbije Ana Brnabić apelovala je ponovo danas na ljude da se vakcinišu, jer to jedino pravo oružje u borbi protiv virusa.

– Ponovo pričamo o merama, propusnicama, svemu što nije ključno u rešavaju pandemije. Ključne su vakcine, prva i treća doza – rekla je Brnabić.

Premijerka je navela i da je u Srbiji vakcinisano 53,4 odsto punoletne populacije, ali da je u uzrastu od 18 do 30 godina vakcinisano 21,4 odsto, što je, kaže, poražavajuće, jer je to stvar građanske solidarnosti i zaštite onih koji iz različitih razloga ne mogu da se zaštite.

Dodala je i da smo, nažalost, svedoci toga da i mladi umiru, jer su nevakcinisani.

– Pre dva dana preminuo je mladić star 24 godine, bez drugih oboljenja, nije bio vakcinisan. I žena koja je imala 31 godinu, majka dvoje dece, bez pridruženih bolesti i bez vakcine. To su sve životi koji su mogli da se spasu – rekla je Brnabić.

Podsećamo, masovna vakcinacija u našoj zemlji počela je 19. januara, a imunizacija se odvija u svim gradovima Srbije. Naša zemlja je, takođe, velikodušno pomagala čitavom regionu te donirala vakcine Crnoj Gori, Makedoniji, BiH, ali i srdačno dočekala sve strane državljane koji su bili voljni i došli po svoju dozu u našu zemlju.

Ono što je važno istaći jeste da su vakcine bile besplatne, kako za naše državljane tako i za sve ostale, a u borbi protv korone izgrađene su i tri kovid bolnice u rekordnom roku: Kruševcu, Batajnici i Novom Sadu.

Naša država se solidarisala sa svim ostalim zemljama koje nisu imale dovoljan broj vakcina, ne ugrožavajući time na bilo koji način odvijanje procesa imunizacije u samoj Srbiji.

Tako su pored zemalja regiona, vakcine donirane Češkoj, Zimbabveu, Zambiji, Namibiji.

Ipak, posle današnjeg dana i crnog rekorda ostaje nam da, nažalost, zaključimo, da odgovorna politika naše države nije dovoljna u borbi protiv korone, uzimajući u obzir da antivakseri daju sve od sebe da Srbiju gurnu u ambis.

Pomenuti antivakseri nisu sami u toj nameri, već imaju zdušnu podršku u kojoj su učestvovali brojni mediji, poput  Đilasove N1 koja je direktno prenosila antivakserski skup koji se odigrao pre dvadesetak dana i veličala ga.

Upravo to se desilo 11. septembra, kada se održao lažni ekološki protest, a koji je zapravo bio skup antivaksera.

Naime, u Beogradu se tog dana održao skup opozicije, koji je bio zamaskiran pod plaštom ekološkog protesta. Protest je ranije najavljen kao “skup za podršku i odbranu životne sredine” kao i “ekološki ustanak”, međutim, na njemu se pokazalo da je okupio čudake svih fela, a po svojoj prilici na ulice izvukao najveće antivaksere i teoretičare zavera.

Tako smo mogli da vidimo ženu koja drži lutku bebe sa glavom isprobadanom vakcinama, a u drugoj ruci drži krst. Tzv. “Ekološki ustanak su podržali antivakseri i antimaskeri, ali i “anti-putarka i anti-aerodromarka”.

 

Šta je njihova prava namera jasno je i nakon što je portal Direktno.rs, koji se nalazi u vlasništvu Dragana Đilasa, odmah nakon objave korona brojki brže-bolje dočekao da za to optuži predsednika Aleksandra Vučića i da se raduje crnom bilansu, ali ujedno i svom uspehu jer im je antivakserska propaganda urodila plodom.

Foto: Printscreen

Podsećamo, dosadašnji korona rekod bio je 7.999 zaraženih u danu, a taj broj je danas premašen i sada iznosi 8.467. Na tome možemo da zahvalimo upravo antivakserima i onima koji ih podržavaju i pomažu im u njihovim namerama time što im daju prostora u medijima, te zajedno propagiraju politiku koja kosi živote!

Pišu: Ivana Marinković, Dejan Vukelić



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar