POŽAR u zgradi opštine Zubin Potok: U Zvečanu pronađene dve EKSPLOZIVNE naprave (FOTO+VIDEO)

Božinović nije mogao da potvrdi šta bi bio uzrok požara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Stefan Kojic/Objektiv.rs

U zgradi opštine Zubin Potok noćas je izbio požar, a vatra je, prema rečima komandira vatrogasne stanice u tom mestu Saše Božinovića, zahvatila dve kancelarije.
Božinović je naglasio da u trenutku izbijanja požara, u jedan sat posle ponoći, u zgradi opštine nije bilo nikog.

Požar je ugašen oko 2.30 ujutru.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Božinović nije mogao da potvrdi šta bi bio uzrok požara i poručio je da će to da utvrde nadležni inspektori, preneo je Tanjug.

U Zubinom potoku, gde je tokom noći goreo Centar za registraciju vozila u zgradi opštine, izvršeno je krivično delo sa terorističkim elementima, tvrdi ministar unutrašnjih poslova privremenih kosovskih institucija Dželjalj Svećlja.

Svećlja je rekao da je došlo do napada, kako se sumnja, eksplozivnom napravom u Centru za civilnu registraciju u Zvečanu.

On je na Fejsbuku naveo da su nepoznate osobe zapalile Centar za registraciju vozila koji se nalazi u zgradi opštine u Zubinom Potoku i da je policija lažne države Kosovo odmah izašla na lice mesta.

Policija lažne države Kosovo: Dve bombe nađene u registracionom centru u Zvečanu

Policija takozvanog Kosova saopštila je da je danas nešto pre devet časova obaveštena da su na zgradi “Intel” u Zvečanu, gde je inače smešten Opštinski registracioni centar, razbijena vrata, a da su u objektu nađene dve eksplozivne naprave.

Navode da su patrole Policijske stanice Zvečan utvrdile da je na tom objektu razbijeno jedno staklo izloga, te da je unutar objekta primećena jedna neeksplodirana ručna granata.


U policiji takozvane države Kosovo kažu da je protivdiverzioni tim tokom kontrole našao dve eksplozivne naprave, koje su uništene u kontrolisanim uslovima.
Navode da je o svemu obavešten dežurni tužilac koji je okarakterisao krivična dela kao „neovlašćeno vlasništvo ili posedovanje oružja“ i „izazivanje opšte opasnosti“, prenosi Kosovo onlajn.

BONUS VIDEO: 

Izvor: Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar