Srbija je centar svetskog školskog sporta: Ministar Udovičić otvorio prvu Školarijadu (VIDEO)

- Naša zemlja sistemski ulaže u usavršavanje mladih - ističe Udovičić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: MINISTARSTVO OMLADINE I SPORTA

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić učestvovao je na forumu „Školski sport – platforma za zdrav način života”, a kasnije zvanično otvorio „Školarijadu”, koja se po prvi put organizuje i održava u Srbiji.

– Srbiji je pripala velika čast i odgovornost da bude prvi domaćin najvećeg sportskog takmičenja za decu školskog uzrasta na svetu. Zahvaljujem svima koji su prepoznali važnost Školarijade na globalnom nivou i verovali da je Srbija pouzdan domaćin koji može da odgovori svim izazovima i zahtevima organizacije, ali i da postaviti standarde za ubuduće, što ćemo uveren sam, u narednim danima pokazati. Naša zemlja sistemski ulaže u usavršavanje mladih, negovanje njihovih talenata i punim kapacitetima podržava razvoj i dostupnost sporta na svim nivoima,

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Dugogodišnjim zalaganjem došli smo do pozicije lidera u organizaciji međunarodnih sportskih takmičenja u regionu, na šta smo veoma ponosni, i odatle potiče i moja uverenost da će svi učesnici Školarijade iz Srbije poneti samo najlepše utiske – istakao je ministar Udovičić.

Mladim sportistima iz celog sveta koji učestvuju na najvećem sportskom takmičenju za decu školskog uzrasta na globalnom nivou ministar je poručio:

– Dragi mladi sportisti, dobro došli u Srbiju, zemlju sporta i velikih šampiona! Ovde ste svi pobednici i zato uživajte na terenu, ali i van njega. Sport je više od takmičenja, on spaja i ujedinjuje, i zato pored sportskih uspeha nadam se da ćete iz Srbije poslati snažnu poruku prijateljstva, poruku da su svi dobrodošli u našu sportsku porodicu, najbolju, najveću i najbrojniju na planeti koja pomera granice. Želim vam svima puno sjajnog druženja, osmeha i lepih uspomena koje ćete poneti iz naše Srbije!

Bonus video:

Nadalov stric opet “pere usta” Novakom Đokovićem: Ponovo je dao sebi za pravo da komentariše Srbina!

 

Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar