“Rekla sam doktorki da prestane da mi RAZARA utrobu”: Porodilja otišla kod ginekologa i doživela ŠOK

Nekoliko žena podelilo je svoje ispovesti i otkrilo kakva su iskustva doživele na porođaju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/Zoran Žestić, Shutterstock, Ilustracija

Rođenje! Prekrasan događaj donošenja novog života na svet – ili deveti krug pakla, zavisi koga pitate.

Porođaj može biti zastrašujuće, čarobno ili potpuno iznenađujuće iskustvo. Ponekad je on sve to odjednom. Jedna je stvar sigurna: Porođaj jedno drugačije i jedinstveno iskustvo za svaku ženu koja ga je proživela. O tome svedoče i ispovesti deset žena koje su kroz to prošlo, a mi vam ih prenosimo u celosti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Svi su tvrdili kako je rođenje deteta zapravo najbolji deo i svi su lagali. Zamislite da ste pojeli 100 ljutih papričica i istisnuli lubenicu. Tako sam se osećala.

– Dok sam rađala prvog sina, koji se rodio kod kuće, bila sam sigurna kako bol koji osećam neće nikad napustiti moje telo i da je taj osećaj trajan. No, kad je moj sin rođen bol je nestao u trenutku i to bih učinila još hiljadu puta.

– Porođaj je jedno vrlo intenzivno iskustvo. Rekla bih izvantjelesno. Kao da vrijeme nema nikakvo značenje. U nekim ste trenucima tamo, a onda negdje odete i odjednom je prošlo nekoliko sati. Također imate osjećaj kao da želite pobjeći od vlastitog tijela, vaš instinkt tjera vas da bježite, ali ne možete.

– Tokom celog porođaja osećala sam se kao da nisam imala nikakvu kontrolu i kao da je netko drugi preuzeo kontrolu nad mojim telom. Dok sam rađala dete imala sam osećaj da netko pokušava da razori moju vaginu dugim, oštrim, užarenim noktima. Sećam se da sam u tom trenutku vikala na doktorku i govorila joj da prestane da me razara, a ona mi je rekla kako me uopšte nije ni pipnula.

Foto: Shutterstock

– Osećala sam se kao da mogu prolazim kroz svaku emociju u jednom trenutku. To je bio jedan od onih neverovatnih trenutaka u kojem smo muž i ja imali neverovatnu priliku da na vlastitoj koži osetimo čudo rođenja deteta. Bez obzira na to što je bilo potpuno drukčije od onoga što smo očekivali, bilo je prekrasno! Moj bi muž takođe dodao kako on porođaj zamišlja kao spuštanje niz dugu sreće u oblak pun mačića.

– Mogla bih ovo raditi svaki dan. Iskreno, sam je porod bio puno lakši od proteklih deset meseci trudnoće.

– Dok sam rađala osećala sam se… kao da umirem.

muška imena
Foto: Shutterstock

– Prirodan porod bio je poput vatre. Doslovno – vatre na mom intimnom području. Na većinu sam vremena u potpunosti napustila telo. Imala sam osećaj da lebdim iznad tela i gledam što se događa.

– Porođaj je poput ogromnog grča. Posvuda.

– Svi su moji trudovi bili usmjereni prema mojoj stražnjici, što mi definitivno nije pomoglo da se osjećam poput božice koja na svijet donosi novi život. Istiskivanje je bilo neverovatno bolno. Rekli su mi da sam se u jednom trenutku pokušala ustati i da sam u potpunosti izgubila razum. Srećom, ja se toga uopće ne sećam.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar