Sin LEGENDARNOG Luisa, pre muzičke karijere igrao je za REPREZENTACIJU: Evo i kako se opredelio za scenu!

Marko Luis je danas naširoko poznat po muzici, postavši vrlo popularan u svetu alternativne, soul i r'n'b i pop muzike

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/ Bassivity Digital

Sin čuvenog folkera Luisa, koji je tragično izgubio život u saobraćajki je pričao o svom detinjstvu, gde je broj jedan bila – košarka.

Marko je govorio da je bio tokom detinjstva u Nemačkoj, preciznije u Minhenu bio gojazan dečak pri ulasku u pubertet i da mu je košarka pomogla.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Tada je košarka bila stvarno najpopularniji sport na svetu, Tada je bio Majkl Džordan, Hakim Olajžuvon, Šek O’Nil. I toliko sam se zaljubio u taj sport, a hte sam samo da smršam. Spavao sam sa loptom – priča Marko Luis.

Nastavila se priča o uticaju Svetislava Pešića i Dirka Novickog na popularizaciju košarke krajem devedesetih.

Foto: Printscreen/Youtube/Marko Louis

– Ja sam igrao u Vurcburgu odakle je Dirk. Čovek je neverovatan. Kao vanzemaljac. Dolazili su da gledaju njegov individualni trening i zaista su mislili da čovek nije sa ove planete. Sa 215 cm je radio špagu i iz špage šutirao slobodna bacanja. Kao da se zeza sa nama.

– Igrao sam za kadetsku i juniorsku reprezentaciju. Igrali smo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Bio sam “ol-star”. Ušao sam sa 18 godina u Vurcburgu. Tu sam malo igrao, posle u drugoj, trećoj ligi. U jednom trenutku sam igrao i ovde 2003. godine, na godinu i po dana u jednom prvoligaškom timu. Onda sam rešio da ipak krenem da studiram. Rekao sam sebi sa 14 godina da hoću da budem 100% u košarci, ne interesuje me ništa drugo, do 22. godine. Ako u 22. godini nemam neki ugovor koji znam da ima sigurnost za dalje, prekinuću i krenuću u neku školu – rekao je muzičar u podkastu Tutor up na Jutjubu.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar