Filmska PLJAČKA mladih “Pink Pantera”: Srbin i Hrvatica odneli pravo BOGATSTVO – vrbovao ih ključni čovek

Uhapšeni nisu hteli da idu na identifikaciju, a policija Monaka odmah je posumnjala da poseduju lažne isprave

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay, Profimedia/Wawrzyniec Korona / Panthermedia

Srpski državljanin (20) i Hrvatica (20), pripadnici međunarodne grupe kradljivaca dijamanata Pink Panteri, uhapšeni su zbog sumnje da su u Monaku opljačkali luksuzni sat, raznorazni nakit i vrednu olovku, čija ukupna vrednost dostiže 50.000 evra, prenosi Helou Monako.

Kako oni navode, filmsku pljačku odradili su mladić i devojka.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Uhapšeni Srbin i Hrvatica imaju oko dvadeset godina. Navodno, njih je u posao pljačkaša uveo i vrbovao iskusni vođa bande Pink Panteri, koja već godinama hara po svetskim juvelirnicama. Oni su dobili naređenje i sva potrebna upustva od šefa da opljačkaju nakit i ostale dragocenosti, ovog puta u jednom stanu u soliteru u centru grada. On je tipovan i dobili su tačna upustva šta da odnesu od dragocenosti – prenose mediji i dodaju:

– Ušli su u kroz prozor stana stambene zgrade u Monaku i krenuli u akciju. U luksuznom stanu ukrali su skupoceni sat, olovku, koja je takođe veoma vredna, kao i dragoceni nakit – minđuše, ogrlice i narukvice. Nisu napravili premetačinu, znali su šta traže. Kada su mladi “Pink Panteri” završili posao, pomislili su da su uspeli u krađi.

– Pošto je Monako ceo pokriven video-nadzorom, policija je uspela preko snimaka da locira razbojnike. Iako se, i pored svih mera bezbednosti, dešava da organi reda ne uhvate odmah kradljivce, nego čekaju da oni dođu drugi put po svoj novi i skuplji plen, sada to nije bio slučaj – navodi sagovornik i dodaje:

– Policija ih je presrela na ulici i zatražila njihova dokumenta. Srbin i hrvatska državljanka izvadili su isprave, u kojima je pisalo da su državljani Češke i Rumunije.

Negirali krivicu

Uhapšeni nisu hteli da idu na identifikaciju, a policija Monaka odmah je posumnjala da oni poseduju lažne isprave.

– Pokušali su da im uzmu otiske prstiju, ali su oni to vešto izbegavali kako ne bi bili identifikovani. Uhapšeni su nedaleko od mesta gde se dogodila krađa, a kod njih su nađeni alat za obijanje, čvrste plastične kartice, rukavice i makaze – prenose mediji i nastavljaju:

Oni su negirali bilo kakvu povezanost sa krađom, ali su na kraju priznali svoj najnoviji plan, a to je da ukradu bicikle i skutere iz podruma jedne zgrade.

BONUS VIDEO



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar