Ako postite, a želite da se zasladite, idealna je prilika da probate posne krofne.
Ovo je recept za krofne koje ne upijaju ulje, a koje su veoma sveže i sutradan.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Zbog toga nećete morati da brinete o tome da li možete da ih poslužite gostima.
Sastojci:
1 kg brašna
40 g kvasca
1 supena kašika šećera
300 ml mlake vode

100 ml ulja
100 ml mineralne vode
2 vanilin šećera
rendana korica limuna i narandže
Priprema:
Aktivirati kvasac, pa umesiti mekano testo od navedenih sastojaka. Ostaviti testo da naraste, najbolje je na suncu ili toplom vazduhu, ali je bitno da krpom prekrijete testo.

Kad je testo naraslo, razvucite ga, pa čašom odgovarajuće veličine vadite krofne. Prekrijte oblikovane krofne krpom i ostavite da odstoje 15 minuta. Nakon toga pecite krofne u dubokom ulju tako da gornju stranu krofne položite direktno na ulje. Poklopite šerpicu dok se krofne prže, ali vodite računa jer će posle samo nekoliko sekundi krofne porumeneti. Gotove krofne pospite šećerom u prahu.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)