On je imao 44, a ona samo 19 GODINA: Kako se rodila ljubav između holivudskog NEGATIVCA i prelepe glumice

Kada se pročulo za njihovu romansu, Holivud je bio šokiran

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
foto: Printscreen Youtube

Jedan od najvećih holivudskih glumaca svih vremena, Hemfri Bogart, do smrti je bio veran svojoj voljenoj Loren Bakol. Njihova ljubav rodila se na snimanju filma, a potrajala je sve do kraja njegovog života.

Hemfri Bogart rođen je 1899. godine u Njujorku, ali greškom njegovih roditelja, koji su izgubili dokumenta, nije poznat tačan datum njegovog rođenja. Iako u dokumentima stoji da je rođen 24. decembra 1899. godine, kada se proslavio pisalo je drugačije, jer su njegovi agenti smatrali da nije dobro zbog publiciteta da stoji podatak da je rođen na Božić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Svoju umetničku stranu otkrio je još tokom srednjoškolskih dana, a po završetku školovanja upisao se u ratnu mornaricu te se borio za američku stranu tokom Prvog svetskog rata. Po povratku u rodni grad počeo je da se druži sa glumcima sa Brodveja kada se razvilo njegovo interesovanje za glumu. Iako u njegovoj porodici gluma nije smatrana popularnom profesijom, on je želeo da pokuša i otišao je na audiciju. Njegova prva uloga bila je u pozorišnoj predstavi, a mišljenja su bila podeljena – dok su jedni tvrdili da je savršen na pozornici, drugi su smatrali da nije adekvatan za glumu.

foto: Printscreen Youtube

Bogart je ubrzo zatim otišao u Holivud, a nije mogao ni da pretpostavi da će uskoro osvojiti svet svojim stavom i harizmom. Glumio je uglavnom negativce, često je ulazio u konflikte sa kolegama, mada je bilo i onih koji su mu bili veoma bliski prijatelji i sa kojima je bio u odličnim odnosima.

Prvu glavnu ulogu u romantičnom filmu ostvario je u filmu “Kazablanka”. S koleginicom i glavnom glumicom iz filma Ingrid Bergman jedva je progovorio nekoliko reči dok nisu bili pred kamerama, a onda je usledilo snimanje filma “To Have and Have Not” na kom je upoznao svoju sudbinsku ljubav.

Hemfri je imao 44 godine kada je upoznao Loren Bakol, koja je tada bila devetnaestogodišnja devojka. Osvojila ga je na prvi pogled i od samog početka među njima se stvorila neraskidiva veza. Nije im trebalo mnogo da postanu ljubavnici, a kada se pročulo za njihovu romansu Holivud je bio u šoku, najviše zbog razlike u godinama koja je u to vreme bila prilično neuobičajena.

Ipak, par se nije obazirao na napise medija, ali ni savete prijatelja koji su smatrali da njihova veza nema budućnos. Ni reditelj filma nije se slagao sa njihovom romansom, posebno zato što je i sam bio zaljubljen u Bakol.

– Bogart se zaljubio u lik koji je Loren glumila i ona će do kraja svog života morati da glumi – rekao je kasnije redatelj Hauard Hoks.

Odmah nakon snimanja tog filma počeli su da rade na novom ostvarenju, a upravo u tom periodu Bogart se razveo od svoje prve supruge.

Bogart i Bakol venčali su se na maloj ceremoniji 1945. godine, a tokom čitavog braka isticali su da su ludo zaljubljeni. Uprkos svađama, sjajno su funkcionirali kao par, a osim toga vrlo često su sarađivali i zajedno snimali filmove. Slavni glumac prvi put je postao otac s 49 godina kada je Loren rodila njihovog sina Stefana 1949. godine. Ćerku Lesli dobili su 1952., a njihova deca krenula su stopama svojih slavnih roditelja.

Hemfri je do 1955. godine imao već velikih problema sa zdravljem, a lekari su mu dijagnostikovali rak jednjaka, koji se javio kao posledica dugogodišnjih loših navika poput alkohola i cigareta, koje je konzumirao još od srednjoškolskih dana. Bogart je zbog zdravstvenih problema završio na operaciji. Veoma loše zdravstveno stanje dovelo ga je do velikog gubitka kilograma, pa je pred kraj života imao samo 36 kilograma. Uprkos svim naporima i borbi za oporavak, legendarni glumac bolest nije uspeo da pobedi i preminuo je 20 dana nakon svog 57. rođendana.

 

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar