Micotakis potvrdio da Grčka NEĆE priznati lažnu državu Kosovo: Vulin preneo VAŽNU poruku iz Atine (FOTO)

Ministar je rekao da je predsednik grčke Vlade Micotakis izrazio želju da poseti Srbiju i dodao da se nada da će se to dogoditi na zimu i da Srbija voli da dočekuje svoje prijatelje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Atini sa predsednikom Vlade Republike Grčke Kirijakosom Micotakisom, koji mu je još jednom potvrdio da se pozicija Grčke po pitanju nepriznavanja takozvane lažne države Kosovo neće menjati.

– Posebno sam zahvalan predsedniku Vlade Micotakisu na tome što mi je još jednom potvrdio da se njegova pozicija i pozicija grčke Vlade po pitanju priznavanja takozvane lažne države Kosovo neće menjati. Grčka neće priznati Kosovo, Grčka će ostati na pozicijama međunarodnog prava i čvrste podrške Republici Srbiji. Zahvalan sam predsedniku Micotakisu na takvom stavu i zahvalan što će se politika Grčke nastaviti u pravcu najboljih mogućih odnosa sa Srbijom – rekao je ministar Vulin posle sastanka.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ministar Vulin, koji je od 2017. godine i predsednik srpskog dela Mešovitog komiteta sa Republikom Grčkom, istakao je da pomoć koju je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u ime srpskog naroda uputio bratskom grčkom narodu i Grčkoj nailazi na veliku i iskrenu zahvalnost.

– Pomoć Srbije se ovde ceni, prepoznaje i predsednik Vlade Micotakis je još jednom u ime grčkog naroda i grčke Vlade izrazio svoju veliku zahvalnost, ali je i rekao da se od Srba pomoć uvek očekuje, jer je očekujete od onih sa kojima ste najbliži i sa kojima delite, ne samo religiju i geografski prostor, već i iste vrednosti – naveo je srpski ministar policije.

Vulin u Atini: Srbi i Grci u teškim trenucima uvek bili ZAJEDNO, ponosan sam što smo mogli da pomognemo

Istakao je da mu je bilo veliko zadovoljstvo što je u ime predsednika Vučića i srpskog naroda mogao da prenese izraze solidarnosti i pokaže koliko smo spremni i sposobni da pomognemo svima kojima je pomoć potrebna.

Ministar je rekao da je predsednik grčke Vlade Micotakis izrazio želju da poseti Srbiju i dodao da se nada da će se to dogoditi na zimu i da Srbija voli da dočekuje svoje prijatelje.

Grčki premijer Micotakis najtoplije se zahvalio srpskom narodu i predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na podršci koju je naša zemlja pružila grčkom narodu u borbi sa vatrenom stihijom.

Srpski vatrogasci objavili SNIMAK pakla na Eviji: Naše jedinice se BORE sa vatrenom stihijom (VIDEO)

Po naređenju predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, pomoć kolegama i grčkom narodu u gašenju požara pruža 37 pripadnika Sektora za vanredne situacije sa 14 vozila i 14 pripadnika Helikopterske jedinice sa tri helikoptera, dva „bel 212“ i „H-145“, kao i medicinski tim Odeljenja za zdravlje zaposlenih i bezbednost na radu sa tri lekara, medicinskim tehničarem i sanitetskim vozilom.

BONUS VIDEO: Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar