Služio da LIKVIDIRA škaljarce? Optuženi za UBISTVO Šarca imao zadatak da ispali hice u čuvenog Budvanina

Savić i Ilić uhapšeni su početkom godine u Budvi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo je i dostavilo Višem sudu optužnicu protiv srpskih državljana Lazara Ilića, Strahinje Savića i Nenada Milekovića, Beranca Grge Milićevića i Cetinjanina Miloša Klečaka zbog pripremanja ubistva Budvanina Marka Ljubiše Kana.

Savić i Ilić uhapšeni su početkom godine u Budvi, a specijalni tužilac i policija tada su saopštili da su tom akcijom sprečili likvidaciju Ljubiše, koji prema policijskoj evidenciji važi za bezbednosno interesantno lice i navodno je blizak “škaljarskom klanu”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nakon što su inspektori Saviću stavili lisice na ruke i otvorili njegov kriptovani telefon, on je, rečeno je tada nezvanično, priznao da je u Crnu Goru došao u noći između 19. i 20. januara, sa zadatkom da prati osobu čije je ubistvo planirano.

Ilić, koji je u Srbiji osumnjičen zbog ubistva Aleksandra Šarca u oktobru 2020. u Beogradu, navodno je imao zadatak da ispali hice u LJubišu.

Prema spisima Specijalnog državnog tužilaštva, Milićević je bio zadužen za logistiku, a Klečak je prihvatio članstvo u kriminalnoj organizaciji, odnosno zaduženje da prevozi izvršioce krivičnih dela do graničnih prelaza, spaja ih sa drugim članovima grupe i vodi do takozvanih štek-stanova.

Tužilaštvo ih sumnjiči da je krajem januara u Budvi trebalo da ubiju LJubišu, ali su plan te kriminalne grupe osujetili pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja i službenici budvanske policije.

BONUS VIDEO:



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar