Hag KUCA na Milova vrata: Otkriven pravi RAZLOG Đukanovićevog pojavljivanja u Potočarima

Đukanović je svoj odlazak u Srebrenicu iskoristio da u istu ravan stavi Holokaust i zločin iz jula 1995. godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Sluzba za informisanje Crne Gore

Međunarodni sud u Hagu priprema se da pozove predsednika Mila Đukanovića na odgovornost tokom ratnih sukoba na prostoru Bosne i Hercegovine, saznaje Objektiv.

Kako tvrdi odlično obavešten izvor Objektiva, i sam Đukanović je upoznat s tim, pa na sve načine pokušava da se opere i predstavi u drugom svetlu. Zato i ne čudi njegovo pojavljivanje u Potočarima 11. jula, na šta mnogi gledaju kao na predstavu, pokušaj da se prikaže kao veliki demokrata i zagovornik ljudskih prava i sloboda.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– On je tim gestom samo želeo da navede ljude iz haškog tužilaštva kako on nema veza ni sa kakvim delovanjem u Srebrenici 1995. godine – navodi sagovornik Objektiva.

Naš izvor dodaje da se Hag, kad je reč o Milu, neće baviti samo ratom u BiH, već i granatiranjem Dubrovnika i zločinima na teritoriji Crne Gore koje su činile Milove civilne snage.

– Zato je počeo da prima majke Srebrenice, zato je u skupštini doneta sramna rezolucija o počinjenom genocidu, ne zato što je Milo veliki čovek, već zato što mu se sprema suđenje od koga on strahuje i koje želi da izbegne po svaku cenu. Strah mu se uvukao u kosti – kategoričan je izvor Objektiva.

KRAJNJE LICEMERJE

Đukanović je svoj odlazak u Srebrenicu iskoristio da u istu ravan stavi Holokaust i zločin iz jula 1995. godine.

– Pola veka nakon Holokausta ovde je još jednom ubijena evropska civilizacija. Ostaje nam jedino da s neizmernom tugom čuvamo sećanje na nevine žrtve genocida i žalimo što smo savremenici najvećeg zločina u Evropi nakon Drugog svetskog rata – rekao je tom prilikom Đukanović.

Međutim, naš sagovornik navodi da je očigledno da je Đukanović, a sve kako bi izbegao haški sud, apsolutno spreman na sve.

– Da nije žalosno, bilo bi smešno. Čovek koji je prodavao naftu bosanskim Srbima u vreme dešavanja pogubnog čina u Srebrenici, kada je Milošević okrenuo leđa Karadžiću. Đukanović je ugrabio priliku da se obogati prodajući naftu, a sada prima majke Srebrenice i saučestvuje u njihovom bolu. Kakav licemer – kaže izvor Objektiva.

VELIKA POMOĆ

O ulozi Đukanovića u događajima u Srebrenici ukazuje i Momčilo Mandić, nekadašnji bliski saradnik bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića i ministar pravde.

– Da nije Milo Đukanović pomogao Vojsci Republike Srpske sa Ratkom Mladićem na čelu, ne bi se oslobodila Srebrenica – izjavio je Mandić. Tadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović je, prema Mandićevim tvrdnjama, Vojsci Republike Srpske pomagao u naoružanju i snabdevanju naftnim derivatima. Milova pomoć bila je spasonosna i odredila je delovanje Vojske RS nakon odbijanja Vens-Ovenovog plana i sankcija koje je tadašnja SRJ uvela Republici Srpskoj.

– Tada nam se ponudio Milo Đukanović, koji je bio premijer Crne Gore, da nam pomogne u naoružanju, prevozu i kupovini naoružanja iz Bugarske. Pored toga, pomogao je Vojsci Republike Srpske u snabdevanju naftom za tenkove i sva oklopna vozila. Tim gorivom je Vojska oslobađala Foču, Goražde, Srebrenicu, Čajniče, Rudo i Gacko. Da nije toga bilo, nikada vojska s Ratkom Mladićem na čelu ne bi oslobodila Srebrenicu i ne bi došlo do zločina u njoj. Za to je on bio zaslužan i mi smo mu bili zahvalni na tome, jer je Srbija tada napravila totalnu blokadu na Drini i Savi između Srbije i BiH – kazao je Mandić.

Piše: Filip Radojčić

OVU I MNOGE DRUGE AKTUELNOSTI PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 20. JUL

BONUS VIDEO:

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (5)

  1. Milo, preci ti se u grobu prevrcu a kad bi ovu sliku vidjeli iskocili bi. Mislis li Milo da te ne posmatraju Petrovici s Njegusa i Lovcena. Ne smijes vise od tih sto ti kace taj orden ni NJEGOSA spomenuti. Pokarace te i to dobro. Samo bi mi bilo zao da se tvom zlu prema svom narodu ne vrati neduznom.

    Odgovori
  2. Džaba se trudi. Svi znaju šta je 1992. u Pljevljima radila crnogorska specijalna policija. Džaba je okrenuo ćurak naopako. Nema mu spasa.

    Odgovori

Ostavite komentar