“Karikoćo”: Đorđo Kjelini bacio kletvu na Engleze tokom penala i sve potom priznao! (VIDEO)

"Sve priznajem"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/Facundo Arrizabalaga/Pool via AP

U velikom finalu u nedelju, Italija je savladala Englesku posle boljeg šutiranja penala i postala prvak Evrope.

Iako su promašili prvi u seriji, Italijani su trijumfovali, nakon što sva tri mlada igrača koje je uveo Geret Sautgejt nisu iskoristila svoj jedanaesterac.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Poslednji u nizu bio je Bukajo Saka, čiji udarac je odbranio Điđo Donaruma, ali uz pomoć Đorđa Kjelinija.

Mali broj ljudi je primetio šta je kapiten Italije izgovorio dok je Saka šutirao, a to nije promaklo argentinskim novinarima.

– Sve priznajem – rekao je posle meča štoper Juventusa upitan baš to da prokomentariše.

Naime, on je uzviknuo: “Karikoćo”, što se često može čuti i na španskim fudbalskim terenima. O čemu se radi?

Kletva “Kirikoćo” nastala je po navijaču argentinskog kluba Estudijantesu koji se baš tako zvao. U vreme kada je on bio redovan na treninzima ekipe, početkom osamdesetih, trener je bio legendarni Karlos Bilardo (83).

Iako je bio veliki stručnjak, osvajač Svetskog prvenstva sa Argentinom 1986, Bilardo je i te kako je bio i sujeveran, pa je prema legendi na treninzima primetio Kirikoća i zaključio da se uvek nešto loše događalo kada je on gledao.

Zbog toga, mnogi kažu da je Estudijantes postao šampion 1982. i zato što je Bilardo odlučio da Kirikoćo dočekuje gostujuće timove u La Plati, a jedini put kada nije mogao to da uradi bilo je protiv Boke, koja je imala obezbeđenje i nije dopuštala da bilo ko priđe timu.

Klub čiji je sada predsednik Huan Sebastijan Veron postao je tada šampion, a Bilardo je potom preuzeo reprezentaciju Argentine, pa sa Maradonom osvojio Mundijal 1986. U Evropu je stigao u sezoni 1992/93 i zajedno sa njim stigla je i legenda o Kirikoću



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar