Kada stvari iskoče iz koloseka: Federer progovorio o traumatičnom trenutku svoje karijere

Nije mu bilo teško

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: AELTC / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rodžer Federer je održao konferenciju za medije uoči početka takmičenja na Vimbldonu.

Prethodni period je bio veoma loš po švajcarskog tenisera, koji je doživeo traumatični poraz od Feliksa Ožea Alijasima u drugom kolu Halea, što mu je veoma teško palo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Imao sam mentalni trenutak … kad stvari iskoče iz koloseka. Postoje načini da se izgubi, a ja sebi postavljam standard o načinu na koji radim stvari. Podseća me na juniorska vremena na početku karijere, gde odjednom jednostavno više ne vidite pozitivnost. Ne znam šta je to bilo, da budem iskren. Ali trenutno sam ovde na Vimbldonu i imam priliku. Znam da ako se dobro sve ‘zakotrlja’ i ako uđem u onu drugu nedelju – koja je upravo ovde cilj ovde – da postajem sve jači i jači kako svaki meč prolazi, verujem da je to itekako moguće. Dolazim ovde osećajući se mentalno snažno – rekao je Rodžer Federer.

 

Federer i dalje ne može da otkrio da će učestvovati na predstojećem Vimbldonu.

– Ponovo ćemo proceniti situaciju posle Vimbldona. Ako ovde igram zaista dobro ili jako loše, to utiče na to kako sve može izgledati za leto. Voleo bih da odem na Olimpijske igre i igram što više turnira. Ali, hajde da samo prođemo kroz Vimbldon i onda odlučimo. Voleo bih da vam mogu reći više. Prethodnih godina to je definitivno bilo lakše. Trenutno stvari nisu tako jednostavne kao u prošlosti. S godinama morate biti selektivniji. Ne možete sve da igrate.

Godine su najveća prepreka za Rodžera Federera.

– Iskreno, mislim da mi nije bio cilj da igram do 39 ili 40 ili više. Bilo je to možda više da dođem do 35. godine, što je u to vreme već bio velik broj. Sećam se razgovora sa Pistolom (Pit Sampras) pre 10 godina. Pitao se koliko mi je još ostalo u rezervoaru – to je bilo kad sam upravo proslavio 30. rođendan. Mislio je da se približavam kraju, jer je to za njega bilo normalno. Uz svu žrtvu koju moraš proći, teško je nastaviti gurati još na turu. Mislim da sam to najbolje iskoristio. Uživao sam kroz moja putovanja, zabavljao sam se sa Mirkom, porodicom i timom. Nekako je sve trajalo – prizaje Švajcarac.

BONUS VIDEO:

Srđan otkrio detalje Novakovog sudbinskog susreta sa Patrijahom Pavlom: Nakon toga se desilo čudo!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar