Krenuli po bolje sutra, vraćaju se u kovčezima! Vapaj oca stradalog Milana: Samo da se žena i ja ubijemo

Četvorka je put Nemačke krenula iz različitih pobuda

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Privatna arhiva

Aleksinac je grad tuge. Nikola Stanković (31), Miloš Utković (32), Milan Lepojević (27) i Srđan Asanović (44) krenuli su put Nemačke po neko bolje sutra. Njihova tela sada se vraćaju u Srbiju pošto su sva četvorica poginuli u užasnoj saobraćajnoj nesreći kada se njihov automobil u punoj brzini zakucao u kamion kojim je upravljao mađarski državljanin u blizini grada Nojtrablinga.

Četvorka je put Nemačke krenula iz različitih pobuda. Nikola je dugo radio u Nemačkoj, i to kao vozač kamiona. I sada je trebalo da nastavi da radi. Ponudio je da poveze u Nemačku preostalu trojicu radnika koji su bili građevinci i ugovorili su poslove po Nemačkoj.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Nemam više nikoga. Samo njega sam imala… Zvao me je poslednji put juče oko osam. Bavio se špedicijom. Dete bez mane. Imao je devojku, radio… Niko nam još nije javio šta se tačno dogodilo. Bila je policija i uzela neke podatke da bi slala u našu ambasadu u Nemačku – gušila se u suzama Nikolina majka Olivera dok je pokušavala da sastavi rečenicu.

OTAC GA MOLIO ZA POMOĆ

I u kući Utkovića bol, tuga i neverica. Miloš je bio moler. Krenuo je u Nemačku da bi pomogao ocu koji već radi u ovoj zemlji i imao je previše ugovorenih poslova.

– Krenuo je na dvadesetak dana. Ne više. Javio mi se da je prešao granicu… – govorila je kroz suze Miloševa majka Biljana, inače baka dve devojčice.

PO PARE ZA ŽENIDBU I DUG ZA STRUJU

Otac Milana Lepojevića, Miljan, objasnio je zbog čega je njegov sin odlučio da krene u avanturu sa koje se, nažalost, neće vratiti.

– Želeo je da se oženi do kraja godine, pa je tražio kako da dodatno zaradi. Dogovorio je odlazak na tri meseca. Nikada pre nije išao da tako radi. Meni su pre dva meseca isekli struju, pa je želeo i da nam pomogne. Odvezao me je na posao i samo je rekao: „Ćale, volim te.” Sada jedino da se i žena i ja ubijemo. Eto, to nam ostaje. Srđan Asanović, najstariji od poginulih ljudi iz Aleksinca, put Nemačke je krenuo pre svega da bi video ćerku koja živi tamo.

Piše: A. M.

Ovu i još interesantnih tema pročitajte u današnjem izdanju štampanog Objektiva. 

Foto; Objektiv.rs

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar