Nakon 13 godina se POJAVIO! Koštunica u javnosti sa Đinđićevim saradnikom: Evo kako sada izgleda (FOTO)

Na kraju je rekao da ga je najviše potresla kasnija sudbina srpskog borca Milaćevića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen

Posle punih trinaest godina svojevrsne medijske samoizolacije, bivši predsednik SRJ i lider DSS Vojislav Koštunica pojavio se danas u javnosti, i to u društvu nekadašnjeg bliskog saradnika Zorana Đinđića, i bivšeg potpredsednika Demokratske stranke Slobodana Gavrilovića.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, on je govorio na promociji knjige “Ratni dnevnik” Radomira Milaćevića u Medija centru.

– Drekavci i profesionalne patriote, koji su malo ili nimalo osetili ratne strahote opevaće i u šarenim bojama i predstaviti najsramnija dela ljudskog roda. Neće se dugo čekati, pa će se mase početi oduševljavati onim čega bi trebalo da se užasavaju – zapisao je Milaćević, a Koštunica apostrofirao kao jedan od najzanimljivijih delova obimnog štiva, prenosi 24sedam.

Vojilsav Koštunica je za medije rekao da će o političkom životu Srbije da govori kad za to dođe vreme, a da u ovom trenutku može samo da polemiše o “Ratnom dnevniku” Radomira Milaćevića, na čijoj je promociji u Medija centru i govorio.

Konstatovao je da u “Dnevniku” katkad, ima i grubih preterivanja i ocena pojedinih ličnosti, ali ih je govornik opravdao kao posledicu “ne samo rata, nego i stanja u samoj piščevoj duši. “

Foto: Medija centar Beograd

Naveo je da su se na spisku onih koje je Milaćević nebiranim rečima ocrnio, našli i prestolonaslednik Karađorđević, vojvoda Bojović…

– Povodom smrti vojvode Putnika maja 1917. zapisaće da je umro predstavnik vojničke kaste, koji je svojim poslušnim i pravolinijskim ponašanjem stvorio od Srbije jednu veliku kasarnu – izdvojio je Koštunica kao zanimljivost iz knjige.

Na kraju je rekao da ga je najviše potresla kasnija sudbina srpskog borca Milaćevića, ranjenog sedam puta, kasnije uglednog beogradskog advokata koji je stvorio zavidno imanje, a bez čega je ostao dolaskom komunista na vlast.

Foto: Medija centar Beograd

Iako je u vreme Velikog rata, uspeo da za mesec dana, u vojničkom rovu, prevede na srpski jezik jednu od knjiga Gistava Lebona, u Titovoj Jugoslaviji Radomir Milaćević mogao je da radi samo kao sudski pripravnik u Aleksincu, živeći u napuštenom delu železničke stanice.

– Razmišljao sam koliko je takvih sudbina, kao što je Milaćevićeva, koliko je takvih sudbina ostalo u usmenim kazivanjima i vremenom su prepuštene zaboravu – završio je Koštunica.

Treba napomenuti da je DOS, kada je došao na vlast, kome je pripadao i Koštunica, obećao vraćanje oduzete imovine, ali mnogi naslednici do danas nisu uspeli da vrate ono što je komunistička vlast oduzela njihovim precima.



Izvor: 24sedam

Komentari (17)

  1. JEL, TO BESE ONAJ KOJI SVAKOM, MOZE MOZE DA POGLEDA U OCI,KOJI NA VIDOVDAN,ISPORUCI SLOBU,NAJVECA PREVARA.........

    Odgovori
  2. Koštunicina jedina dobra osobina je što nije ništa materijalno nezakonito prisvojio( barem se još ne zna). Gotovo sve ostalo je jedna velika mutljavina, osim jasnog antikomunizma, monarhizma i privrženosti crkvi. Čim je "izmislio" iz ilegale odmah je zakucao za oduzetom imovinom bivših srpskih tajkuna-robovlasnika. Sudbina i položaj običnog naroda za vreme monarhije ga ne interesuje. Prihvatio je da na krilima mafije i pučista nelegalno bude proglašen za pobjednika izbora, što dovoljno govori o njegovom lažnom " legalizmu"

    Odgovori
  3. О политици нама који смо очевици твоје владавине немој никада за живота било шта да кажеш јер ти то никад више није време.

    Odgovori

Ostavite komentar