Nanošenje pudera nikada nije bilo LAKŠE: 3 načina na koje možete da postignete ujednačen TEN

Poslušajte ove savete profesionalnih šminkera

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/lookstudio

Ujednačen ten je ono što svaka devojka želi da postigne šminkanjem.

Ipak, to nam ne polazi uvek za rukom jer se često dešava da neke stvari pogrešno radimo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ako ste početnik u šminkanju ili niste sigurni kako se pravilno nanosi puder, bitno je da znate na koje sve načine to možete da uradite.

Prvi način je pomoću četke za puder. One su uglavnom zaobljene i šire kako bi puder mogao da se nanese ravnomerno. Puder uvek treba da nanosite od sredine lica ka spolja. Savet je da koristite četku koja je napravljena od prirodnih materijala jer su one naročito nežne prema koži lica.

Foto: Freepik/ valuavitaly

Možete staviti 5 manjih kapi pudera na obraze, čelo, bradu i vrat, pa ih razmazati četkom za puder. Na taj način ćete dobiti besprekorno ujednačen ten. U slučaju da više volite jednostavan ten koji će na vama izgledati prirodno, savet je da puder pomešate sa nekoliko kapljica vode kako bi vaša koža bila hidrirana i bez suvišnog ulja.

Drugi način za nanošenje pudera je pomoću sunđerčića za šminkanje (blendera). To je jedna od relativno novijih stvari kad je šminkanje u pitanju, ali defitnivno nešto što su mnoge devojke zavolele. Blender je izrađen od sunđerastog, fleksibilnog materijala koji omogućava postizanje ravnomerne strukture.

Tom Merton / Hoxton / Profimedia

Puder možete naneti pomoću blendera tako što ćete ga najpre sipati na spoljašnji deo ruke, a zatim ga uzimati sunđerčićem i nanositi na lice. Drugi način je da ga nanesete na lice, pa razmazujete blenderom. Savet je da ga pre upotrebe nakvasite vodom kako bi se puder lakše nanosio.

I na kraju, treći način, ne toliko dobar, je nanošenje prstima. U slučaju da trenutno kod sebe nemate ni blender, ni četku, iskoristite svoje prste kao glavni alat. Direktno nanesite puder na one delove lica gde je to potrebno (obrazi, brada, nos, čelo i vrat), a zatim ga razmažite prstima.

Foto: Freepik/Freepik

Mana nanošenja pudera prstima je ta što će vam ruke biti umazane od njega, ali to ne predstavlja veliki problem jer ga možete ukloniti pomoću vlažnih maramica. Naravno, isprobajte metodu koja vama najviše odgovara.



Izvor: Objektiv.rs, mogujatosama.rs, make-up.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar