Pančev ne misli kao Dejo Savićević: Razočaran sam!

Tema je fudbalska regionalna liga

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: GEORGI LICOVSKI, EPA/ rdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Darko Pančev je govorio za Meridan Sport i dotakao se eventualnog pokretanja regionalne lige u fudbalu.

Legendarni napadač Crvene zvezde ne deli isti stav koji ima Dejan Savićević, koji je nedavno bio izričito protiv ovakve ideje, pošto smatra da nije realna u ovom trentuku. 

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Iako bi u svakom smislu unapredila fudbal na ovim prostorima, regionalna liga je naišla na negativne reakcije velikana fudbalske igre, što je prilično zasmetalo Pančevu.

– Neću više ni da pričam o tome. Razočaran sam što mnogi fudbalski asovi imaju negativan stav o tome. Ne znam zbog čega, ali ja mislim suprotno. Regionalna liga bi u velikoj meri doprinela razvoju fudbala na ovim prostorima. Ako bi bila dobro organizovana, pa ne moramo mi da je pravimo – kaže Pančev za Meridian sport i dodaje:

– Neka to uradi UEFA, ako treba. Ako postoji sumnja u nekog od sudija iz bilo koje države, da će da sudi u nečiju korist – ta sumnja će uvek da postoji. Onda neka dovedu nekoga iz Bugarske, Grčke, Rumunije, Mađarske, Austrije… Šta je to, od Beča do Skoplja treba sat vremena avionom?

– Najvažnija je volja i da se shvati da će ta liga da donese samo dobro. Svako od nas bi radio nešto što će da donese boljitak. A ne da, radi reda, samo uzima platu.

– Naravno, da bi moglo da opstane finansijski potrebno je naći nekoliko sponzora, kao i da klubovi imaju solidan budžet od minimum pet-šest miliona evra. Ko može, neka napravi još veći budžet i to ne može niko da zabrani.

BUM! Milan krenuo po Srbina: Ljubimac “delija” od sledeće sezone na San Siru?!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar