Veliki intervju Branka Lazića: Najteže je bilo protiv Bogdanovića, jedan meč bih opet voleo da igram!

Protiv mnogo kvalitetnih košarkaša je igrao, ali najteže je bilo protiv sadašnjeg beka Atlante

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport

„Ko je najbolji? Zvezda!” – pitanje, a posebno odgovor budi adrenalin svakog navijača… A zamislite samo igrače koji to osete dok ključa na tribinama. Kapiten crveno-belih i danas pamti osećaj kada ga je čuo posle prvog treninga u crveno-belom dresu 2011. godine.

Branko Lazić je simbol vernosti Crvenoj zvezdi – i kada igra skoro 40 minuta i kada je tu da poput specijalca sagradi odbrambeni zid ispred svog koša. Neko ko je tu 10 godina, a za tu deceniju vernosti nosio je na plećima Zvezdu do onih najvećih visina. Lazić pamti i prve dane kada je došao, ali i moć koju je osetio kada je obukao najdraži dres sa crveno-belim prugama.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Moj put ka Crvenoj zvezdi je bio malo specifičan, generalno i cela dosadašnja košarkaška karijera. U Crvenu zvezdu sam stigao 2011.godine. I kao mali gledaš, čuješ i vidiš koliki je značaj Crvene zvezde za srpsku i evropsku košarku, ali ipak neke stvari treba da doživiš. I onda kada ih doživiš, pamtiš ih ceo život. Taj prvi trening koji sam odradio u dresu Crvene zvezde završio se okupljanjem igrača na centru i zajedničkim pokličem „Zvezda”. Taj prvi put ću pamtiti ceo život. To radimo i danas na kraju svakog treninga „Ko je najbolji? Zvezda!” – priseća se Lazić za SOCCER.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Najdraža pobeda od dolaska u Zvezdu?

– Kao neko ko je odigrao na stotine utakmica u Crvenoj zvezdi, nije mi lako da odredim „najveću”. Bilo je tu punih arena, dramatičnih pobeda poput one u Laktašima nad Radničkim, Budiveljnik, velike utakmice u Evroligi, osvojene titule u ABA ligi, prva domaća titula… Mnogo je velikih i važnih. Ali na prvu loptu, kako bi se reklo, onda je to Fenerbahče 2017. godine u Pioniru. Način na koji smo je izborili, protiv tima koji je tada bio strašan, velikog trenera na klupi… Sve to nekako daje toj utakmici epitet najdraže.

Najteži poraz?

– Uz pobede, idu i neki porazi koje pamtite. Kada su velika očekivanja, onda i poraz nakon takvih očekivanja, odlične sezone daju na težini. Taj najteži poraz je svakako onaj od Cibone u Areni. Loše smo odigrali tu utakmicu, unervozili se i na kraju izgubili meč na F4 u Beogradu.

Da možeš da odigraš jedan meč ponovo u karijeri, koji bi to bio?

– Pomenuo sam meč sa Fenerom u Beogradu kao najdražu pobedu, ali igrački, gledajući ceo ambijent, sve što se dešavalo, pobeda… Definitivno bih želeo ponovo da igram utakmicu sa Budiveljnikom u Areni. Krcata dvorana, nezapamćeno navijanje, energija sa tribina, energija na terenu… Utakmica koja će se pamtiti za sva vremena.

Najteži protivnik kog si čuvao?

– Susretao sam se sa vrhunskim igračima i napadačima tokom ovih 10 godina u Crvenoj zvezdi, ali nekako, bez dileme, rekao bih Bogdan Bogdanović. Imali smo dosta duela, utakmica koje su igrali Crvena zvezda i Partizan kada je on bio deo tog tima. Nekada smo mi bili uspešniji, nekada oni, ali Bogdanović je od svih sa kojima sam se susreo bio najteži za čuvanje.

Foto: Kevin C. Cox / Getty images / Profimedia

Koga je nemoguće pobediti u „1 na 1” na treningu crveno-belih?

– Mene (smeh).

Hoćemo li te i sledeće godine gledati u Zvezdi?

– Imam ugovor na još jednu sezonu, vrlo verovatno. Nikada ne reci nikad, ali za sada, tako stvari stoje. Crvena zvezda je moja kuća, tu sam evo skoro deceniju i u zavisnosti od planova kluba i trenera, ali vidim sebe kao deo Crvene zvezde i naredne sezone.

Ako Zvezda osvoji i ove sezone ABA ligu, kome ćeš posvetiti trofej?

– Sport je teško pogođen koronom i sve ovo što se dešava i što navijači ne vide, ogroman je napor koji ulažu svi u klubu i oko kluba da sve izgleda normalno. Počev od testiranja, priprema za utakmicu, pa preko virusa koji nas je žestoko uzdrmao tokom ove sezone, putovanja po Evropi. Vrlo specifična sezona koju želimo da okončamo uspešno. Ako osvojimo titulu, posvetićemo je svima kojima su crveno-beli u srcu, svima koji nisu mogli da budu sa nama ove sezone, a njihova podrška bi nam mnogo značila.

Ko je zadužen za atmosferu u Zvezdinoj svlačionici?

FOTO: KK Crvena zvezda

– Uvek u svlačionici postoji neki „šaljivdžija”, neko ko je zadužen za pravljenje dobre atmosfere, dobru šalu, nešto bez čega se ne može u jednom timu. Koliko su trening i priprema za utakmicu važni, toliko je važna i ta timska hemija. U svakoj generaciji bio je neko, ali ove godine je Marko Simonović, kao i prethodnih kada je takođe bio deo Zvezde.

Da možeš da sastaviš najbolju petorku igrača sa kojima si igrao i staviš sebe u ulogu trenera, kako bi izgledao taj tim?

– Bilo je tu izvanrednih igrača koji su napravili odlične karijere, dali mnogo Crvenoj zvezdi i srpskoj i evropskoj košarci. Ovako, odmah iz glave, odlučio bih se za Jovića, Dženkinsa, Simonovića, Mitrovića i Cirbesa.

Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Hoće li Nikola Jokić biti MVP u NBA?

– Rekoh maločas da je sezona izuzetno teška, naporna, nismo imali mnogo vremena za stvari koje nisu vezane za Crvenu zvezdu. Uglavnom je to vreme rezervisano za odmor, porodicu… Ranije sam malo više pratio NBA, ali znate da su to utakmice koje se igraju u ranim jutarnjim terminima… Iskreno, ne pratim tu ligu, bacim pogled na učinak naših i to je to. Nadam se da će Nikola Jokić uzeti titulu MVP igrača lige. Verujem da hoće, po ovome koliko sam ispratio, apsolutno je zaslužio – zaključio je Branko Lazić.

Jokić odbio da posluša savet: Ništa mi ne fali!



Izvor: Objektiv.rs, Soccerbet

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar