STRAVIČNA ispovest Peđe (21) koji je na respiratoru imao KOŠMARE: Ni nakon 10 meseci ne može bez lekova

Mladić iz mesta kraj Leskovca koji je bio zaražen korona virusom, ali i danima bio intubiran, i nakon 10 meseci još uvek ima zdravstvene probleme

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Predrag Nikolić Peđa (21) iz Grabovnice kraj Leskovcaprošle godine bio je u crvenoj zoni Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš. Mladić je bio na mehaničkoj ventilaciji, a medicinsko osbolje je 17 dana vodilo nadljudsku bitku za život.

Peđi su svi organi popuštali, bubrezi otkazali, pa je bio i na dijalizi, srce radilo svega 20 odsto, krv je išla iz nosa, usta, ušiju… I onda 4. avgusta desilo se pravo čudo – “povratak iz mrtvih”!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Mladić je nakon mesec dana izašao iz klinike u invalidskim kolicima, a samo što je napustio bolnicu, ponovo je završio u njoj, ali ovaj put u Leskovcu.

“Samo sam pao, mrak na oči… Problemi sa srcem. I dalje su tu. Ako dva-tri dana ne uzmem terapiju, osetim promene, ponekad mi srce zalupa”, priča Peđa, koji je na beta-blokatorima za regulisanje srčanog ritma.

Inače, kad je pao na respirator, otkriveno je i da je koksaki virus, onaj što napada srce, preboleo na nogama. Njega još progone košmari s respiratora, dok je bio intubiran.

“Stalno sam sanjao da me neko bije po glavi. A ja sam samo mogao da podignem ruke i jedva ih držim na licu. A on udara, udara… I nestane. Pa opet dođe: ‘Evo me da te bijem’. A ja opet ruke preko lica, a on isto – udara, udara… I samo sam jednom puzao i jedva izašao kroz neku malu kocku u zidu. Više mi nije dolazio”, ispričao je mladić i dodao:

“Bilo je i snova u kojima sam bio na moru. Prelepa voda, plaža, uživanje… Ali uvek se vraćao onaj da me bije”.

Mladi Peđa tek sad može da igra basket, a u teretanu još uvek ne sme da ide, sedne s društvom, izađe s devojkom… U međuvremenu vratio je i staru kilažu – 115 kilograma.

“Pre dva-tri meseca drugari me strpaju u auto, pa nose pod miške uz stepenice da bih seo s njima, da me izvedu malo”, rekao je Peđa, koji od 47 dana ležanja u bolnici ima beli “pečat” na potiljku, gde mu više ne raste kosa.

Peđa se posle višemesečnog prekida zbog borbe za život vraća i studijama ekonomije i uživa u svakom danu.

“Sad više cenim neke stvari. I život, pre svega”, zaključio je mladić.

 



Izvor: Kurir

Komentari (1)

  1. За тај печат без косе узми сваки дан бели лук пресеци чен, умочи га у со и трљај место без косе лагано. Немој да ти поцрвени кожа. Месец дана. Креће прво папррјаста коса а онда нормална. Имао сам алопецију и успешно сам се излечио.

    Odgovori

Ostavite komentar