Ne možete da izađete na kraj sa masnom kožom LICA? 5 saveta kako da je pravilno negujete i ODRŽAVATE

Najbitniji su proizvodi koje koristite

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/drobotdean

Tokom toplijih dana masna koža može da pravi velike probleme.

Pogotovo ako ste neko ko često voli da se šminka, verovatno ćete imati problem sa tim da vam šminka ostane postojana tokom celog dana.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Isto tako, masna koža je sklona neželjenim promenama, pa je tako moguće da ćete imati probleme sa bubuljicama, aknama i začepljenim porama.

Da se to ne bi dogodilo, bitno je da znate na koje načine sve možete da hidrirate vašu kožu, zbog čega će ona manje biti sklona upalama i neželjenim reakcijama.

Koristite masku od gline

Redovna upotreba maske za lice je od jako velike važnosti za zdravlje kože. Maska od gline uklanja mrtve ćelije kože, prljavštinu i višak ulja, zbog čega bi trebalo da je uvrstite u svoju negu.

Foto: Freepik/Racool_studio

Nije potrebno da je nanosite svaki dan – dovoljno je da je koristite jednom nedeljno i koža će biti hidrirana. Dobra maska od gline bi trebalo da vam pomogne i kod smanjivanja pora.

Stavljajte tonik pre spavanja

Vrlo je važno koju vrstu proizvoda ćete odabrati. Ako imate problem sa masnom kožom lica, izaberite proizvode koji imaju laganiju strukturu i koji će uravnotežiti ph vrednost vaše kože. Jedan od takvih proizvoda je tonik za lice koji možete da nanosite ujutru, ali i uveče pre spavanja kako biste legli čistog lica.

Koristite puder u prahu

Koristite proizvode kojima možete da matirate kožu.

Foto: Freepik/yanalya

Ako se brinete oko toga da li će vam tečni puder ostati na licu tokom celog dana, nanesite malo pudera u prahu na najmasnije delove lica. To će puder učiniti postojanijim, ali ćete isto tako sprečiti znojenje na tim delovima.

Vodite računa o količini proizvoda

Umerenost je ključan faktor. Bilo da je reč o nanošenju pudera ili kreme, nemojte preterivati sa količinom koju želite da nanesete. U svetu lepote oduvek važi pravilo “manje je više”, pa će tako proizvod koji nanosite na lice mnogo lepše delovati na vašoj koži.

Foto: Freepik/drobotdean

Masna koža je podložna zapaljenjima, pa treba posebno povesti računa da je ne opterećujemo raznim proizvodima u velikim količinama.

Redovno nanosite kremu sa zaštitnim faktorom

Bez obzira na godišnje doba, kreme sa zaštitnim faktorom ne bi trebalo da zapostavljamo. One su idealne za masnu kožu jer ne ostavljaju višak ulja na koži, a istovremeno joj pružaju zaštitu. Izaberite onu koja vam najviše odgovara i počnite da je redovno koristite.



Izvor: Objektiv.rs, Blicžena

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar