Oglasio se i VMA nakon skandala: “Preduzimamo sve mere, krivci će biti najoštrije kažnjeni”

Nadležni organi trenutno preduzimaju sve mere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti u vezi sa ovim slučajem

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,Foto: Facebook/Printscreen, E-Stock/Stanislav Nedelja

Vojnomedicinska akademija (VMA) saopštava da je danas u jutarnjim časovima u zaključanoj kabini toaleta Centra hitne pomoći VMA pronađeno beživotno telo starije muške osobe.

Uviđaj na licu mesta izvršili su policijski službenici, nakon čega je telo po nalogu nadležnog tužioca transportovano u Institut za sudsku medicinu Kliničkog centra Srbije, radi utvrđivanja uzroka smrti. Nadležni organi utvrdili su da je reč o P. S. (82).

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako je za sada utvrđeno, prijem istoimenog pacijenta evidentiran je u Centru hitne pomoći 1. 05. 2021. godine u 08.40 časova zbog bolova u trbuhu, s tim da nema podataka o daljem toku zbrinjavanja. Članovi porodice P.S. obratili su se 4.05.2021. godine u 16 časova dežurnom oficiru VMA, koji im je pružio informacije sa kojima je VMA u tom trenutku raspolagala.

Nadležni organi trenutno preduzimaju sve mere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti u vezi sa ovim slučajem. Ističemo da će ukoliko se utvrdi da je bilo propusta zaposlenih na VMA, oni biti najoštrije sankcionisani”, stoji u saopštenju VMA.

Telo Petra Simića sve vreme bilo na istom mestu na VMA: Ćerka sumnjala da je tu, a pronašla ga OVA ŽENA

Ćerka Petra Simića je za medije izjavila:

– Od kada sam dobila poziv da mi jave da mi je otac preminuo, nisam imala nikakve konkretne informacije. Tek kada sam otišla da vidim telo i da preuzmem njegove stvari, saznala sam da je moj otac pronađen u toaletu VMA – priča Maja.

Kako kaže, on je u ambulantu Hitne pomoći pri VMA otišao ujutru zbog bolova u stomaku. Knjižicu je predao u 8.40, da bi potom satima čekao hirurga. Porodici je u 14.45 sati javio da i dalje nije primljen na pregled, bio je veoma ljut. Nakon toga izgubili su svaki kontakt sa njim jer mu se telefon ugasio.

– Ovo je stvarno nedopustivo. Četiri dana je njegovo telo bilo u toaletu. Tek ga je danas pronašla čistačica. Ja sam pored tog toaleta prošla dva puta i razmišljala da uđem da proverim da li je unutra, međutim, računala sam da je za pet dana neko ušao da ih očisti i da bi ga pronašao – dodaje ona.

I Maja i njena majka su više puta kako tvrde zvale bolnicu, odlazile tamo da ga traže, postavljale i obaveštenja po zgradi ove ustanove, ni ne sluteći da se Petar sve vreme nalazio tamo.



Izvor: Kurir

Komentari (1)

Ostavite komentar