Austrijski političari znali šta radi NARKO-KAFEDŽIJA iz Srbije: Državnici uz lumpovanje zaboravili zakone

Jela bi se srpska hrana, pečenje, roštilj i uz narodnu muziku bi se lumpovalo do sitnih sati

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen Pink

Bivši zamenik gradonačelnika Beča Johan Gudenus i bivši austrijski vicekancelar Hajnc Kristijan Štrahe bili su gosti u popularnom restoranu Predraga Barnića, osumnjičenog za trgovinu narkoticima

Nakon hapšenja srpskog kafedžije Predraga Barnića (43) u Beču otkriveno je da su česti gosti njegovog lokala bili i političari iz tamošnje vlasti, i to isti oni koju su učestvovali u korupcionaškoj aferi „Ibica“!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako se saznaje, jedan od Barnićevih gostiju bio je i bivši zamenik gradonačelnik Beča i srpski zet Johan Gudenus, ali i njegov najbliži saradnik Hajnc-Kristijan Štrahe, nekadašnji vicekancelar i predsednik Slobodarske partije Austrije (FPO).

– Pored biznismena iz Srbije i uspešnih gastarbajtera, u Barnićevim kafanama gostovali su i viđeniji ljudi iz austrijskog političkog miljea, kao i tamošnji ugledni advokati i policajci. U ugostiteljske objekte Srbina dolazili su na dečje rođendane, krštenja i korporativne proslave – kaže naš izvor upućen u slučaj i dodaje:

– Jela bi se srpska hrana, pečenje, roštilj i uz narodnu muziku bi se lumpovalo do sitnih sati.

Podsetimo, Predrag Barnić, koji je već 14 godina na međunarodnoj poternici koju je za njim raspisala Srbija, uhapšen je pre desetak dana u Beču, a kod njega je nađeno pet kilograma droge i oružje. Istražitelji sumnjaju da je trgovao narkoticima i da je pripadnik međunarodne bande, a spekuliše se i da je pozajmljivao novac na kamatu, pa su se među njegovim dužnicima našli i brojni pevači iz Srbije.

Izvor kaže da postoji sumnja da su pojedini austrijski državnici bili upoznati s Barnićevim „poslovanjem“ i da su mu navodno davali prećutnu podršku.

– Kako je drugačije mogao da ostane ispod radara policije svih ovih godina, i to još bez sređenih papira? Dok drugim našim građanima udaraju zabrane od 10 godina za ulazak u EU u slučaju boravka bez vize, Barnić je skoro deceniju radio u Beču, širio mrežu restorana, proglašavao bankrote i ponovo otvarao nove lokale. Pa gde to ima? – pita se naš sagovornik i kaže da je pre izvesnog vremena prisustvovao proslavi u jednom od Barnićevih restorana

Kako tvrdi, tada su u istom restoranu u kom je pre desetak dana uhapšen Barnić kao viđeniji gosti najavljeni tadašnji zamenik gradonačelnika Beča Johan Gudenus i njegov šef kabineta Konstantin Dobrilović, inače srpskog porekla.

– Nije tajna da je u restoran dolazio i Štrahe, koji se deklarativno predstavlja kao prijatelj srpske zajednice u austrijskoj prestonici – zaključuje izvor.

Đanijev poslovni partner

U Barnićevoj kafani u Beču nastupale su i brojne estradne zvezde iz Srbije i regiona, među kojima su Radiša Trajković Đani, Dejan Matić, Peđa Medenica, Tea Tairović. Đani je s Barnićem i suvlasnik kafane.

– Mi jesmo držali restoran s porodicom Barnić i i dalje držimo. Nama je jako žao što se sve to desilo. Svojih prijatelja se ne stidim, niti ulazim u to ko se čime bavi. Mi njih obožavamo, divni su ljudi, ne postoji čovek iz Srbije koga nisu dočekali, pomogli mu, ispoštovali ga – kaže Đani.

AFERA “IBICA”: Pre tri godine pala vlada

Podsetimo, u korupcionaškoj aferi „Ibica“, zbog koje je u maju 2019. pala austrijska vlada, Štrahe i Gudenus su navodnoj nećaki jednog ruskog milijardera ponudili državne poslove za finansijsku pomoć njihovoj stranci FPO, uz zaobilaženje revizorskih ustanova. Nakon što je višečasovni snimak procurio u javnost, obojica su podneli ostavku, a Štrahe je preko Saveza za Austriju (DAO) najavio povratak u politiku u kampanji za gradonačelnika Beča i obračun s nekadašnjim prijateljima iz stranke.



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar