Dva datuma su PREKRETNICA! Kočović izneo novu PROGNOZU za koronu: Sve će se promeniti od ovog dana

Profesor je izneo novu, detaljnu prognozu kretanja epidemije u Srbiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen / RTV Pink

Profesor Petar Kočović, stručnjak za informacione tehnologije, koji zajedno sa svojim timom mesecima unazad daje prognoze o kretanju epidemije, a na osnovu proračuna baziranih na Gausovoj krivi, izneo je novu prognozu u kojoj se pominje datum koji do sada nismo imali. U pitanju je 13. jul. Međutim, ovo nije jedini važan datum u njegovoj prognozi.

Ovog datuma, ili oko ovog datuma, treba da se vratimo na 24. januar kada je kriva, umesto da nastavi da pada, krenula nagore.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Kao posledica praznika i zimovanja, 24. januara su brojke, umesto da padaju krenule da rastu. Očekujem da se 13. maja vratimo na taj početak i imamo dnevno oko 1.300 zaraženih. Drugi važan datum je 13. jul kada bi trebalo da se spustimo na oko 100 zaraženih dnevno, ali samo pod uslovom da nastavimo ovim tempom i u ritmu u kojem smo sada – kaže profesor za TV Vesti.

Ističe da prethodna 3-4 dana beležimo pad u korona brojevima, ali da je pad „manji od onog koji je potreban da se zaletimo ka brojki od 100 zaraženih dnevno i 13. julu“.

– Postoji mogućnost da nam se krajem aprila (u periodu od 26. do 30. aprila) kriva zaravni i „omakne“, pa da umesto da 13. maja imamo 1.300 zaraženih, to bude neki dan kasnije – kaže Kočović.

Važan je, kaže, još jedan datum:

– Ako se nastavi tempo kojim se vakcinišemo, onda 7. jula treba da dostignemo ono izraelsko prvo otključavanje. Ovaj datum nema veze sa brojem zaraženih – kaže profesor.

Turska na neslavnom prvom mestu u Evropi, Srbija na 19. mestu u svetu

Govoreći o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Evropi, kaže da brojke lagano padaju, ali da u jednoj zemlji „bukte“ – u Turskoj. Ova zemlja je trenutno u evropskom vrhu kada je reč o broju zaraženih.

Govoreći o situaciji u svetu, trenutno je najgore u Urugvaju, a Turska se nalazi na 4. mestu u svetu. Švedska, Kipar, Francuska i Hrvatska takođe su u svetskom vrhu, dok je Srbija na 19. mestu.

– Srbija je rasla na neslavnoj listi, a sada se polako spušta na niže pozicije – kaže Kočović.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar