Nemci traže “Sputnjik V” vakcinu: Počeli pregovori sa Rusima o kupovini

Vakcina "Sputnjik V" je već registrovana u oko 60 zemalja sa ukupnom populacijom od više od 1,5 milijardi ljudi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ NIKOLA ANDJIC/ bg

Ruski fond za direktne investicije počeo je pregovore sa predstavnicima nemačke vlade o preliminarnom sporazumu o isporuci ruske vakcine protiv korona virusa “Sputnjik V”, saopšteno je na zvaničnom nalogu na Tviteru te vakcine.

Vakcina “Sputnjik V” je već registrovana u oko 60 zemalja sa ukupnom populacijom od više od 1,5 milijardi ljudi, podseća TASS.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ranije danas neimenovani izvor iz nemačke vlade rekao je za Rojters da će nemačka radna grupa za vakcine razgovarati sa proizvođačima ruske vakcine “Sputnjik V” protiv kovid-19, između ostalog i o mogućnosti otvaranja dodatnih proizvodnih pogona u Nemačkoj.


Nemački ministar zdravlja Jens Špan potvrdio je u sredu da će Berlin započeti bilateralne razgovore sa Rusijom oko dogovora o nabavci vakcine.

Špan je u razgovoru za Radio VDR rekao da će bilateralni razgovori biti fokusirani na kolicine koje bi proizvođači vakcine mogli da isporuče i kada.



Izvor: Tanjug

Komentari (1)

  1. Koji licemeri.Pre mesec dana su nemci uveli Rusiji nove sankcije a sada traze njihovu pomoc.Rekao sam ja da ce oni a i svi ostali praviti Ruse i Kineze od blata!!!!!

    Odgovori

Ostavite komentar