Objektiv EKSKLUZIVNO saznaje! Bivši šef Slobodana Miloševića se borio za život, umalo je PREMINUO

Drama u Požarevcu

Foto: EPA PHOTO AP POOL/FRED ERNST

Radomir Marković (74), bivši šef Državne bezbednosti, koji u Zabeli izdržava kaznu od 40 godina, preživeo je zimus koronu u zatvoru, ali je nedavno zamalo preminuo, saznaje ekskluzivno Objektiv!

Čuvar tajni devedesetih, iz vremena Slobodana Miloševića, nije mogao da stane na noge, pa su njegovi najbliži strahovali za njegov život.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

VRATIO SE POSLU MAGACIONERA

– Rade je pre tri meseca preležao koronu. Bio je u izolaciji strogo čuvanog Sedmog pavijona, a supruga Ivančica mu je slala pakete i brinula za njega. Bilo mu je mnogo loše, nije mogao ni da stoji. Teško je sve podneo, pa se njegova porodica plašila da ne umre s obzirom na godine koje ima – otkriva izvor Objektiva iz požarevačkog zatvora. Kako navodi naš sagovornik, Markoviću su 2015. na VMA operisane dve tumorozne mase na glavi, na čelu i temenu. Posle njihovog uklanjanja, s ruke mu je skinuta koža i presađena na operisana mesta. Naš sagovornik navodi da je Marković ipak prebrodio težak period i da se sada oseća dobro.

– Vratio se poslu magacionera, u kojem vodi računa o garderobi i posteljini robijaša. On je u glavnom magacinu zadužen da popisuje ćebad, sredstva za higijenu, kao i lične stvari zatvorenika, koje im nisu uvek potrebne. U paviljonu ima oko 150 zatvorenika, pa tako i u magacinu ima dosta posla – kaže sagovornik našeg lista.

NADZIRAO KANALIZACIJU

Pre ovog posla Marković je nadzirao sistem kanalizacije. Bivši šef tajne policije je ranije kontrolisao otpadne vode unutar zidina zatvora. Marković je osuđen na 40 godina zatvora za ubistvo četvorice funkcionera Srpskog pokreta obnove 1999. na Ibarskoj magistrali, kao i za pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi 2000. Osim ovog zločina, bivši šef tajne srpske policije proglašen je krivim i za umešanost u otmicu i ubistvo Ivana Stambolića. Sa još trojicom pripadnika DB optužen je za ubistvo novinara i vlasnika Dnevnog telegrafa Slavka Ćuruvije, ali je to suđenje počelo iznova. Na prethodnom suđenju bio je osuđen na 30 godina zatvora zbog podstrekavanja na ubistvo. Uhapšen je 23. februara 2001. godine. Prvih šest i po meseci proveo je u samici Centralnog zatvora. Na suđenjima je tvrdio da u zločinima nije učestvovao, niti da je imao saznanja o tome u vreme kada su se dogodila.

Ostatak ove priče pročitajte u sutrašnjem izdanju Objektiva.

Foto: Objektiv.rs

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar