Milov DPS proširuje svoj SPISAK: Đukanović napada i uklanja Srbe iz vlasti u Crnoj Gori

Kako izvor Objektiva tvrdi, DPS ne sme da napadne Zdravka Krivokapića, premijera Crne Gore, iza kojeg stoji Zapad

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Posle šefa Agencije za nacionalnu bezbednost (ABN) Dejana Vukšića i direktora crnogorske policije Zorana Brđanina, na crni spisak DPS došao je i ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv

IZGUBLJEN LEGITIMITET

Kako izvor Objektiva tvrdi, DPS ne sme da napadne Zdravka Krivokapića, premijera Crne Gore, iza kojeg stoji Zapad, tačnije Nemačka i zato se okreće napadu na Srbe, koji su u prvim redovima nove vlasti u Crnoj Gori. Ministar Leposavić, deklarisani Srbin, u petak je rekao da će priznati da se u Srebrenici dogodio genocid tek kada se to nedvosmisleno utvrdi, jer je Haški tribunal, koji ga je potvrdio, “izgubio svoj legitimitet”.

UNIŠTENI DOKAZI

Leposavić je, odgovarajući na pitanje opozicije u Parlamentu Crne Gore priznaje li da se u Srebrenici dogodio genocid, rekao da ne zna jesu li zločinci u Srebrenici imali genocidnu nameru ili nisu, već da samo može da veruje onome što su rekle sudije Međunarodnog suda za ratne zločine u Hagu. Međutim, istakao je da je odluka Međunarodnog suda pravde, kojom je zločin u Srebrenici kvalifikovan kao genocid, utemeljena na nalazima Haškog suda koji je, prema njegovim rečima, gotovo u potpunosti izgubio svoj legitimitet kad su dokazi izvestilaca Veća Evrope o trgovini organima civilnih srpskih žrtava na Kosovu uništeni u tom sudu.

Isplivao SNIMAK: Sada ih naziva “prijateljima”, a pogledajte šta je Milo nekad govorio o HRVATIMA (VIDEO) 

SALVA UVREDA

– Svakako neću negirati pravnu valjanost odluka međunarodnih tela, a naročito neću sporiti osećaje Bošnjaka i muslimana – rekao je Leposavić.

Na ovu izjavu sledila je salva uvreda i negodovanja poslanika DPS, ali i medija bliskih Đukanoviću, pogotovo nekadašnjeg premijera Duška Markovića. Leposavić, koji je advokat i koji je branio Mitropoliju crnogorsko-primorsku, kao i sadašnji šef ANB Dejan Vukšić, kost je u grlu već neko vreme DPS i Milu Đukanoviću, kog je u predizbornoj kampanji prozivao za razne malverzacije, počevši od šverca duvana pa do poslednjih izbora u Nikšiću.

KUPOVINA GLASOVA

Naime, kako izvor Objektiva tvrdi, nikada Đukanović nije dao veće pare za izbore nego nedavno u Nikšiću. Više para bilo je na izborima u Nikšiću nego na prethodnim parlamentarnim izborima. Sve ankete pre lokalnih izbora govorile su u prilog činjenici da DPS ima između 25 i 28 odsto poverenja glasača, ali je na izborima osvojio gotovo 40 odsto. To se dogodilo jer je glas za Milovu stranku vredeo od 800 do 2.000 evra, što je i kupilo 12 odsto dodatnih glasova, ali koji, na njegovu veliku žalost, nisu presudili. Za poslednji poraz u Nikšiću Milo krivi sadašnjeg direktora policije Zorana Brđanina, koji je, čim je stupio na dužnost krajem februara, smenio lokalne šefove nikšićke policije, koji su u znatnoj meri uticali na glasače, preteći im.

PIŠE: FILIP RADOJIČIĆ

Ovu i ostale aktuelne teme pročitajte u štampanom izdanju Objektiva.

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar