Bio je najsrećniji dečak na svetu, postao zvezda Ajaksa, a onda je doživeo tragediju i jedva ostao živ

S članovima porodice komunicirao pokretima usana i trepavica

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO: Printscreen

Neki fudbaleri imaju tu sreću da tokom karijere ispune svoje dečačke snove, dok se s nekim život poigra pa sve krene po zlu.

Kada se 2007. godine fotografisao sa Luisom Suarezom i Jan Klas Huntelarom, Abdelhah Nuri je u tom trenutku verovatno bio najsrećniji dečak na svetu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Posle toga Nuriju su samo cvetale ruže, brzo je napredovao u omladinskim selekcijama Ajaksa, da bi i 2016. godine debitotovao za prvi tim Ajaksa.

Međutim, njegova sreća je bila kratkog daha. Na leto 2017. godine u prijateljskom duelu protiv Verdera dobio je srčani udar i dve godine je proveo u komi.

U avgustu 2018. godine se Marokanac probudio iz kome, ali više nikada nije mogao vratiti fudbalu. Tada je s članovima porodice komunicirao pokretima usana i trepavica.

Kući kod porodice se vratio u martu 2020. godine, nakon toga je Ajaksa s njim prekinuo ugovor, ali obe strane nisu uspele pronaći zajednički jezik.


Direktor Ajaksa Edvin van der Sar je saopštio kako dogovor nije postignut i da će sve verovatno završiti na sudu.

“Razgovarali smo sa porodicom i advokatima i nismo uspeli da postignemo sporazum. Žao mi je, situacija je teška i znam da bi i oni voleli da se sve reši. Velike su šanse da će sve završiti na sudu”, rekao je Van der Sar.

Nuri je svojevremeno slovio za jednog od najvećih svetskih talenata, međutim sudbina se zaigrala s njim poigrala na zaista bolan način.

Upozorenje: Vidić i Matić pričaju sa pravom, ali jedna stvar nije za potcenjivanje!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar