POSLEDNJI TRENUCI

“Doktor mi je rekao da su to bili ZADNJI TRZAJI”: Titov unuk otkrio šta se tačno dešavalo pred smrt Broza

Joška Broz odbacio je kao gluposti priče da Tito zapravo nije sahranjen u Kući cveća u Beogradu i da nije umro 4. maja, već ranije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: SANDEN / AFP / Profimedia

Titov unuk, Josip Joška Broz, pre nekoliko godina je u intervujuu za medije otkrio neke detalje o smrti i sahrani bivšeg predsednika Jugoslavije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Joška Broz odbacio je kao gluposti priče da Tito zapravo nije sahranjen u Kući cveća u Beogradu i da nije umro 4. maja, već ranije.

– Deda je umro tog jutra, 4. maja. Trećeg maja uveče proradili su mu očni kapci, počeli su se pomerati. Posle mi je doktor rekao da su to bili zadnji trzaji. Ujutro sam došao, poljubio ga, seo na avion, vratio se u Beograd. I sad meni neko priča da sam ljubio mrtvog čoveka. Nemoj da mi sad neko priča neke gluposti – rekao je tada Titov unuk.

–  Tito je ubačen u metalni sanduk koji je zavaren. A onda onaj načelnik nekadašnjeg DB-a, ono đubre, priča kako je tu stavljen pesak, kako je narod prevaren. Drugo, nisam se odvajao od tog kovčega do sahrane. U dva sata noću došla je dizalica i stavila stenu od devet tona i ja sam tek onda otišao kući – objasnio je Joška.

Tito priznao da je kriv za RASPAD Jugoslavije: Unuk Broza OPISAO šta mu je deda u poverenju rekao



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar