OBJEKTIV NA LICU MESTA

Partizan predstavio Savića: Ne gledam u prošlost! Moramo da pomognemo i klubu i srpskoj košarci! (VIDEO)

Bivši srpski as je i zvanično potvrđen kao novi sportski direktor kluba iz Humske

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport.rs©

Zoran Savić je novi sportski direktor Partizana

“Zorana Saviča poznaje svetska košarkaška javnost. Dosta je poznat u svetu košarke. Radio je u svetu košarke kao sportski direktor i upoznat je sa ovim poslom i radujemo se što je sa nama”, istakao je Ostoja Mijailović, a potom je želeo da prokomentariše aktuelnu sezonu:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Prošla sezona bila jedna od najboljih u istoriji Partizana, ali onakav prekid sezone po dolasku korone je jedna loša situacija koja je bila pogubna za klub. Imamo sadašnju sezonu koja je apsolutno posledica te sezone. Dešava se ovakva sezona i drugima, ali mi moramo da nastavimo dalje, dešava se to i drugima”.

“U sezonu smo ušli sa mnogim igračima sa lošim mentalnim stanjem. Očekivali su da će igrati Evroligu. Sada se okrećemo novoj organizaciji, novom sistemu rada i novoj filozofiji”, u kratkim crtama obrazložio je Mijailović.

Upitan o situaciji sa Andreom Trijkijerijem, bio je jasan:

Dok je bio u Partizanu, sve mu je bilo plaćeno, sve što je zaradio. Sada traži ono što nije zaradio. Odlučivaće BAT. Ja mislim da on nije zaradio to što potražuje. Kada radite negde drugde, ne možete da tražite na drugom mestu novac. Imao je podršku kod nas ogromnu, sve smo mu dali, nismo očekivali da će nas tužiti. Sve mu je plaćeno, ali dobro, on ima svoje pravo da traži“, istakao je predsednik crno-bele košarkaške sekcije.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport.rs©

Potom se medijima obratio novi sportski direktor Zoran Savić.

“Hteo bih da se zahvalim na ukazanoj prilici da radim u Partizanu. Ovogodišnji rezultati su dosta teški i ne bih se osvrtao na to. Hteo bih da pričamo više o budućnosti i o planovima koji nas očekuju. Moramo da iskoristimo Partizan kao brend koji postoji u zemlji i inostranstvu. Pronaći ćemo razmeru igrača koji će podići kvalitet domaćih košarkaša i stranaca. Moramo da pomognemo, kako Partizanu, tako i domaćoj košarci. Moramo da razmišljamo da ekipa bude sastavljena od igrača koji imaju duh Partizana na kojem se radilo prethodnih godina. Svako od nas je imao period nizbrdice u životu šta god da je radio”, istakao je Savić.

Ime trenera je takođe aktuelno u Partizanu. Za sada, Aleksandar Matović predvodi tim.

“Najbitniji čovek u klubu je trener. Možda se neko neće složiti, ali to ja smatram. Vrhunski trener će od prosečne ekipe napraviti dobru ekipu. Ne smemo da pogrešimo oko odabira trenera u budućnosti. Ne može da dođe do toga da jedan predsednik ili bilo ko iz administracije mora da bude iznad igrača. Sigurno barem 90 odsto ljudi zna ko su predsednici oba kluba, a ne ko se nalazi na parketu. To moramo da promenimo. Ekipa nije toliko loša da bi bila u ovoj poziciji. Mislim da stvar nije lagana, ali moramo situaciju da okrenemo. Sezona je bila takva kakva je. Ne znamo da li bi Partizan osvojio nešto prošle sezone i o tome nećemo da pričamo. Ne mogu da dam nikakve garancije. Ostoja kada me je pitao šta mogu da obećam, rekao sam da ne mogu da kažem da ćemo igrati Evroligu. To niko ne zna. Mladi igrači odlaze u želji za napretkom, studijama… Moramo im dati rol-model kakav je recimo Bogdan Bogdanović. Moramo napraviti hibridni model zbog kojeg bi mladi evropski igrači dolazili kod nas. Mislim da je Partizan u ovom momentu po imenu i svemu ekipa koja zaslužuje da igra Evroligu. Vujošević je stvorio model i niko se nikada nije žalio kada su dovedeni Veseli, Lovernj… Videlo se da se bore za klub i imaju želju”, istakao je Savić.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport.rs©

Savić je sa reprezentacijom učestvovao na pet velikih takmičenja i osvojio Svetsko prvenstvo 1990. godine u Argentini, tri zlata na Evropskim prvenstvima (1991, 1995 i 1997. godine), kao i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 1996. godine u Atlanti.

U klupskoj karijeri nastupao je za Lastu iz Čapljine, Čelik, Jugoplastiku, Barselonu u dva mandata, PAOK, Real Madrid, Virtus, Efes i Fortitudo. Osvojio je brojne klupske trofeje, od čega tri puta Evroligu, dva puta sa Jugoplasitikom i jednom sa Virtusom. Nakon završene igračke karijere obavljao je funkciju generalnog menadžera u Fortitudu i Barseloni.

PIŠE: Uroš Selenić

Dangubić zaboravio za koga igra: Usred “večitog derbija” krenuo na klupu Crvene zvezde! (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar