Vreme je veoma važno: U koliko sati je najzdravije doručkovati i o čemu MORATE najviše da vodite računa?

Nije svejedno kada doručkujete

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/KamranAydinov

Ukoliko želite da maskimalno iskoristite hranljive sastojke iz doručka, veoma je bitno u koje doba dana prvi put jedete.

To nije iznenađujuće, jer upravo s doručkom započinje rad našeg digestivnog sistema, što znači da bi doručak morao biti od maksimalne koristi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dobar doručak može vam pomoći da kontrolišete glad tokom dana, pa čak i da izgubite višak kilograma.

Ono o čemu najviše morate da vodite računa je da bi idealno bilo da doručak bude najmanje deset do dvanaest sati nakon poslednjeg obroka – odnosno, ako ste večerali u 20 sati, najuspešniji obrok sledećeg dana za vas biće u 8 sati ujutru.

Najbolje vreme za doručak je između 7 i 9 časova ili, ako se probudite kasnije, u roku od dva sata nakon ustajanja. Takva rutina pomaže u održavanju digestivnog sistema i kontroli nivoa šećera u krvi.

Foto: Freepik/stockking

Ako vam se ne jede ujutro, onda definitivno ne treba da se forsirate, čak i ako ustajete zaista rano. Ipak, trebalo bi da se pobrinete da u slučaju gladi imate mogućnost zdravog i obilnog obroka gde god da se nalazite, jer u suprotnom jednostavno nećete imati dovoljno energije za čitav dan.

Stručnjaci savetuju biranje hrane sa visokim sadržajem proteina za doručak.

Foto: Unsplash/Rachel Park

Kao prvo, ona će vam ponuditi idealan osećaj sitosti, a kao drugo, korisna je za gubitak viška kilograma jer smanjuje rizik taloženja masti u telu.

Kada se radi o ugljenim hidratima, ni njih ne treba u potpunosti isključiti čak i kada se pridržavate dijetalnog režima ishrane, jer oni vašem telu obezbeđuju potrebnu energiju.



Izvor: Objektiv.rs, harpersbazaar.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar