Hoće li biti stranih gledalaca na Olimpijskim igrama? Konačna odluka krajem ovog meseca (FOTO)

Stanje sa koronom u Japanu za sada baš i ne obećava

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Izgleda da će se Olimpijske igre uprkos svim problemima održati ovog leta. Ostaje nam da vidimo samo da li će na njima biti dozvoljena publika i u kojem obimu. Organizatori već neko vreme razgovaraju o ovom problemu, a konačna odluka bi mogla da bude doneta krajem ovog meseca.

Japanski list Majniti preneo je izjavu neimenovanog izvora, da je doneta odluka da se zabrani prisustvo navijačima iz inostranstva.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“U trenutnoj situaciji nemoguće je dovesti strane gledaoce”, naveo je list izjavu neimenovanog vladinog zvaničnika koji je učestvovao u razgovorima.

Inače, stanje u Japanu sa koronom baš i ne obećava, pošto je Tokio u drugom vanrednom stanju od početka pandemije, koje će se verovatno produžiti na još dve sedmice. Slučajeva je, doduše, sve manje i na minimumu su od januara, ali guvernerka Juriko Koike je baš zbog toga istakla da mere ne treba ni ukidati, kako ne bi došlo do novog pogoršanja.

Ako se ne dozvoli prisustvo stranih gledalaca to će biti veliki gubitak za Japan pošto je prema procenama bilo planirano da više od 600.000 gostiju dođe u zemlju tokom trajanja Olimpijskih igara.

Prvi čovek organizacije Olimpijskih igara uvredio žene: Zbog ovih reči je morao da podnese ostavku!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar