Gvardiola konačno iskren i realan: Dobijamo sve redom, jer imamo puno para

Pomalo šaljivo je prokomentarisao pitanje, ali svakako da u tome ima istine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: tanjug/AP Photo/Laszlo Balogh

Mančester Siti je pobedio Menhengladbah 2:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Gvardiolinom timu je to bio 19. trijumf zaredom u svim takmičenjima.

Pepova ekipa tako je nadomak vraćanja engleskog naslova prvaka, kojeg joj je nakon dve šampionske godine, prošle sezone uzeo Liverpul. Siti naime nakon 25 kola Premijeršipa na vrhu ima velikih 10 bodova prednosti ispred konkurenata. U završnim je fazama FA i Liga kupa te veliki favorit za ponavljanje trostruke engleske krune iz 2019.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pobedom u Nemačkoj je došao na korak od četvrtfinala Lige šampiona, jedinog takmičenja koje Gvardiola nije uspeo osvojiti od 2016. i dolaska u Siti. Kritičari mu zameraju da je to veliki neuspeh za najboljeg trenera sveta koji već dugo vremena vodi timnajbogatijeg kluba na svetu te itekako koristi neograničene finansijske resurse.

Gvardiolu sve više nerviraju takve primedbe, pa je ovako u Menhengladbahu odgovorio na novinarsku molbu da objasni neverojatan niz pobeda: “Imamo puno para pa kupujemo puno neverovatnih igrača”.

Otkako je pre četiri i po godine postao trener Sitija, nepojmljivo bogatstvo emiratskih vlasnika Gvardiola je iskoristio tako da je samo na odštete kupljenih igrača potrošio 950 miliona evra.

Siti igra onoliko koliko mu treba: Lagana pobeda “u gostima” za miran san pred revanš!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar