Francuski desničari LOCIRANI u Beogradu: Spremali se da naprave HAOS po scenariju “Žutih prsluka”?

U pitanju su mlađe osobe, rođene 1996, 1997. i 2000. godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Lorena Sopêna i Lòpez / ContactoPhoto / Profimedia

Bezbednosne službe locirale su prisustvo četvorice francuskih državljana, od kojih su neki identifikovani kao pripadnici ekstremnih desnilčarskih pokreta, saznaje Informer.rs.

Prema saznanjima, utvrđeno je da na teritoriji Srbije borave osobe koje po generalijama i fotografijama odgovaraju licima koja su kao predstavnici ekstremne desnice, odnosno vođe jedne od frakcija, pokušavali da instrumentalizuju protesni pokret “Žuti prsluci” u Francuskoj.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tom prilikom su mirne proteste doveli do uličnih demostracija velikih razmera.

Naime, potvrđena saznanja ukazuju da su u vremenskom periodu od 11.2. do 15.2.2021. godine u jednom hotelu na Vračaru, u istom apartmanu boravila četiri francuska državljana. Oni su rezervaciju prethodno izvršili preko “bookinga“.

U pitanju su mlađe osobe, rođene 1996, 1997. i 2000. godine. Analizom otvorenih izvora i izvršenim proverama, bezbednosne službe naše zemlje utvrdile su je da su dvojica Francuza istaknuti pripadnici francuskih krajnih desničarskih pokreta, odnosno vođe određenih frakcija i da su i dalje aktivni.

Kreće potpuni haos u EU zbog korone: Sud naložio Vladi Holandije da ODMAH UKINE policijski čas 

Službe bezbednosti istražuju sa kim se pomenuta četvorka sastala u Beogradu i da li im je svrha boravka bio dogovor da po francuskom scenariju izazovu haos neslućenih razmera i na našim ulicama.Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar