Daka OJADIO Srbiju za skoro milion evra: Crnogorskom biznismenu ne valja naša država, ali voli da PELJEŠI

Žestoko je oštetio državno preduzeće Srbija kargo a.d., koje se bavi prevozom robe železnicom!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen

Miodrag Daka Davidović, crnogorski kontroverzni biznismen, koji je kapital stekao na švercu goriva i cigareta za vreme sankcija devedesetih godina, a nedavno uplovio i u političke vode, ovih dana se gromoglasno poziva na čast i na poštenje.

I dok se po Nikšiću pred predstojeće lokalne izbore predstavlja kao nekakav spasilac koji će oterati lopove iz DPS-a sa vlasti, „pošteni“ Daka hara Srbijom pustošeći naše državne firme! Davidović, koji je vlasnik više preduzeća koja posluju u Crnoj Gori, Republici Srpskoj i Srbiji je, žestoko je oštetio državno preduzeće Srbija kargo a.d., koje se bavi prevozom robe železnicom!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Preduzeće za železnički prevoz robe u Srbiji i inostranstvu, preko svojih povezanih firmi, a jedna od njih je „Kosanović“ d.o.o., koja se vodi na njegovog prijatelja iz Nikšića, ojadio je za preko 900.000 evra! Da stvar bude gora ta Dakina firma i juče je dobila tender u tom istom preduzeću, a prema našim saznanjima, reč je o otkupu sekundarnih sirovina.

Firma „Kosanović“ d.o.o. iz Nikšića bavi se otkupom sekundarnih sirovina, trgovinom i uslugama. Formalni vlasnik iste je Zdravko Kosanović, blizak prijatelj Miodraga Davidovića. Kosanović je nezvanično zadužen za bezbednost Davidovića i bio je sa njim tokom pucnjave 2019. godine u hotelu „Kraun plaza“ u Beogradu, kada je Daka lakše ranjen.

Prema podacima iz APR-a, Zravko Kosanović je vlasnik i firme „Kosanović group“ iz Rume, a kao direktori su navedeni Nebojša Maričić i Goran Stojančević. Inače, Maričić je 2010. godine, kako su pisali mediji, bio u kontaktu sa Milovanom Šćekićem, a Stojančević je 2002. godine bio direktor „Fabrike bakarnih cevi“ iz Majdanpeka i poznato je da je iz tog posla izašao kao bogat čovek.

Pored navedenog, Zdravko Kosanović je zajedno sa Darkom Krivokapićem iz Beograda suvlasnik firme „Metal logistic“ d.o.o. iz Nikšića, a pomenuti Krivokapić je ujedno i vlasnik preduzeća „Metal logistic“ iz Pančeva, čije poslovanje je takođe veoma problematično.

Bolesno mrzi Vučića

Davidović je poznat po tome što u poslednje vreme koristi svaku priliku da najprizemnije uvredi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji navodno ruši njega i njegovu novoosnovanu stranku pred izbore u Nikšiću.

– Da ne vredimo ovoliko, zar bi se svi ustremili na nas? Čitava Srbija je jurnula na Narodni pokret. Što ne udara na druge? Zato što znaju da smo mi već pobedili, zato što sva istraživanje govore da ćemo mi biti pobednici. Zato što taj umobolnik, šizofrenik, predsednik Srbije Aleksandar Vučić vidi u nama neprijatelja i krvnike – rekao je on pre nekoliko dana.



Izvor: Alo

Komentari (1)

Ostavite komentar