Tužne vesti stigle iz Valensije: Preminuo Mihajlo Vuković, košarka izgubila istinsku legendu!

Ženska košarka nije imala boljeg na Balkanu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO: Printscreen

Loše vesti nam vesti stižu iz Španije. Trofejni srpski košarkaški trener Mihajlo Miki Vuković je preminuo u 76. godini.

Valensija je potvrdila ovu tužne vesti na svom zvaničnom sajtu. Podsetimo, Vuković je u ovom španskom timu radio kao trener i sportski direktor.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Želimo da izjavimo saučešće porodici i prijateljima Mikija Vukovića. Radio je sa našim prvim timom u periodu između 1995. i 2000. godine i postao je trener koji je ušao u istoriju po broju mečeva i sezona koje je vodio tim. Takođe, doneo nam je prvu titulu u Kupu kralja 1998. godine. Pre odlaska u penziju je bio sportski direktor ekipe do 2009. godine. U narednim mečevima ćemo mu odati počast minutom ćutanja. Miki, počivaj u miru”, napisali su iz Valensije.

Po Vukoviću je u ovom klubu nazvana jedna od 13 sala u novom košarkaškom centru, a članica FIBA Kuće slavnih Razija Mujanović ga je izdvojila kao najvažniju ličnost u njenoj karijeri.

Vuković je prve trenerske korake napravio u Jedinstvu iz Tuzle gde je trenirao košarkašice, da bi potom otišao u Španiju i tamo radio sa košarkašicama Dorne i sa njima je osvojio pet trofeja, posle čega je preuzeo prvi tim Valensije i tamo ostavio neizbrisiv trag.

Košarkaška disertacija Marka Gudurića: Nedović podbacio u srpskom derbiju! (VIDEO)

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar