VAŽNO

Bitno OBAVEŠTENJE za naše ljude iz Austrije: Produžena mera karantina za povratnike, evo do kada

Strogi režim za ulazak u Austriju, prema kojem svi koji dolaze iz rizičnih regiona i zemalja moraju u desetodnevni karantin, ostaće duže na snazi nego što je najavljeno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen

Austrijska vlada, kada je uvela te mere 19. decembra, najavila je najpre da će biti na snazi samo do 10. januara, kako bi se obuhvatio i pravoslavni Božić, sa ciljem da se obeshrabri što više, pre svega Srba, da putuju u domovinu za praznike.

Međutim, nakon što je mera zaključavanja produžena, prvo do 18. januara, najavljeno je da će i režim ulaska u zemlju do tada važiti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zaključavanje je sada produženo do 24. januara, a najavljuje se sada i da će režim ulaska u zemlju biti dodatno produžen.

Rampe i dalje spuštene: Evo do kada Srbi ne mogu da uđu u Grčku!

Novom uredbom od svakog ko bude želeo da uđe u Austriju moraće da se registruje, kako bi se olakšalo trasiranje kontakata.

Time će strožiji režim ostati na snazi mnogo duže nego što je bilo planirano, imajući u vidu da je epidemiološka situacija u susedstvu Austrije pogoršana, pa je prema Slovačkoj i Češkoj uvedena stroga kontrola na granici.

Tako će I dalje svi koji budu ulazili u Austriju morati u desetodnevni karantin, uz mogućnosti prekida, ali tek nakon pet dana izolacije I uz negativan test.

Od karantina izuzete su samo osobe koje prekogranično rade, poslovni putnici, pripadnici humanitarnih organizacija, kao I osobe koje su dobile poziv od suda, koji moraju na sahranu u Austriju, koji će, pre ulaska, morati sa sobom da imaju negativan test.

Šta će biti sa MERAMA? Sutra ističe jedna, pred članovima Kriznog štaba je važna ODLUKA

 



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar