Đokovića zamrzeli teniseri zbog privilegija? “Zar nismo svi jednaki? Da sam ja Federer, poludeo bih!”

Australijan open počinje 8. februara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Burne reakcije izazvale su najave o tretmanu koji će Novak Đoković imati tokom boravka u Australiji.

Svetski broj jedan će u Melburnu biti povlašćen na žrebu, ali i van terena.

Negativna reakcija izazvana je izjavom predsednika Teniskog saveza Australije Krega Tajlija, koji je otkrio da će po troje najboljih u muškom i ženskom singlu biti smešteni u Adelejdu, a ne u Melburnu, gde se održava Grend slem.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Iako nije pomenuo nijedno ime, to znači da će kod muškaraca to biti Đoković, Dominik Tim i Rafael Nadal, a kod žena Ešli Barti, Simona Halep i Naomi Osaka.

Iako je Tajli rekao da će u tom drugom „mehuru“ u Adelejdu uslovi biti isti kao u prvom, mnogi u to ne veruju, kao, na primer, francuski teniser Žeremi Šardi.

Foto: Profimedia

“Dosta čudna odluka sporta u kojem bi svi trebalo da smo jednaki” naveo je Šardi.

U Melburnovom „mehuru“ će biti oko 1.200 ljudi, dok će u Adelejdu biti smešteno oko 50, pa igračima nije jasno zašto će oni najbolji ići baš na tu drugu lokaciju.

Šardi je zabrinut da će u izolovanima u Adelejdu biti dozvoljeno mnogo više slobode, te da će „praktično živeti normalno”, dok će ostali moći samo pet sati dnevno, tokom treninga, da budu van sobe.

“Oni će moći da koriste i teretanu u hotelu, tako da će moći da treniraju van tih predviđenih pet sati. Moći će da izađu napolje, živeće praktično normalno. A već su izuzetno privilegovani” istakao je Šardi.

Tridesettrogodišnji Francuz, četvrtfinalista Australijan opena iz 2013. godine, ističe da će neki moći bolje da se spreme za turnir od drugih.

“Ako budu mogli da rade više toga nego drugi, onda neće svi biti spremni. Da sam ja četvrti na svetu bio bih besan! Šta da je Federer došao?” zapitao se Šardi.

Ovaj čovek je neuništiv: Ima 41 godinu i upravo je oborio rekord teniske legende!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar