Iz Zvezde pojačao Partizan, viski pio kao vodu: Pevao je s Brenom, a danas ga nećete prepoznati! (VIDEO)

Jedna od najneverovatnijih priča srpskog fudbala

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Mnogi od vas se sećaju ko je Milko Đurovski, ali ima i onih mlađih koji ga ne pamte.

Tokom cele karijere mrzelo ga je pola Srbije, a pola obožavalo. Nije ni čudo, kad je prvo bio udarna igla Crvene zvezde, a onda, u naponu karijere odlučio se za prelazak u Partizan. Učinio je to iz inata, nezadovoljan statusom na „Marakani“. Postao je najveći ljubimac Grobara i nepoželjna osoba među „delijama“.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ostala je čuvena njegova izjava da led nije stvoren da ga doktori stavljaju na kolena, već da se ubaci u viski. Ima 57 godina i alkohol je za njega daleka prošlost.

“Nisam okusio kap alkohola skoro 20 godina. Igrao sam 1998. godine mali fudbal za Kanzas u Sjedinjenim Američkim Državama, pio mnogo viskija, probudio se posle jednog pijanstva i odlučio da više nikad neću konzumirati alkohol. A kad nešto odlučim, toga se držim. Možda ne pijem više zato što sam ludog karaktera”, objasnio je Đurovski prošle godine.

Najbolje partije pružao je kada nije trenirao punim kapacitetom. Bilo je prostora za oporavak organizma. I od trčanja i od noćnog života.

“Za mene fudbal nije bio profesionalizam, već zabava. Sve me je zanimalo. Bilo je popularno da se snimaju pesme, pa sam se i time bavio. Nosio sam se devizom – jednom se živi, treba probati sve. Ali, od fudbala sam živeo i on mi je doneo slavu i priliku da se pojavim na estradi. Novinari i navijači su želeli da budem takav, ja sam sve činio zbog njih, znao sam da me navijači gotive. Davao sam im ono što su želeli, golove, driblinge, zabavu na terenu i van njega”, govorio je svojevremeno Đurovski.

Nije mu bilo teško da se paralelno sa fudbalskom karijerom posveti i drugoj ljubavi – muzici. Sarađivao je sa Kemišem, snimio 10 pesama u nameri da izda album i kada se očekivalo da izađe ploča, opet je šokirao javnost. Odlučio je da završi pevačku karijeru pre nego što je ona zapravo i počela. Sadržaji solo pesama su ostali tajna, ali je zato snimio duet sa Anom Bekutom, a pomogao je i Lepoj Breni. I pokazao da ima sluha.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa)

U 2021. godini Milko Đurovski je jedan sasvim običan, neprepoznatljiv čovek, koji živi u Mariboru sa suprugom Andreom. Tvrdi da nije zadovoljan, jer, kako kaže, ulice tog grada su puste, nema novca kao što je nekada bilo u staroj Jugoslaviji. Međutim, kaže da se i dalje oseća duhom mlad, a to mu je i najvažnije.

Danas izgleda drugačije nego nekad, mnogi kažu i mnogo bolje, manje umorno.

Umar Sadik na skeneru najpoznatijeg fudbalskog statističara: Istorijski het-trik bivšeg “partizanovca”



Izvor: Objektiv.rs, Srbija Danas

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar