Prljave igre arogantnog Švajcarca: Javnost ovo ne zna, Federer je učinio sve da sabotira Novaka!

Novak Đoković ima 17 grend slem titula, tri manje od najvećih konkurenata Rafaela Nadala i Rodžera Federera

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/YouTube

Novak je vrlo blizu obaranja “preostalih” rekorda, te se uvukla nervoza u redove Rodžera Federera, jer ako Đokoviću uspe sve što je planirao Švajcarac će biti samo statistička brojka.

Rodžer Federer nije se vraćao na teren po nastavku teniske sezone, koja je prekinuda u martu početkom pandemije korona virsa, a nastavljena letos Mastersom Sinsinati odigranim u Njujorku.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Svestan situacije, Dirk Hordorf, Potpredsednik nemačke teniske asocijacije, je bez “dlake na jeziku” prozivao Federera zbog poteza koje je pravio, a koji do sada nisu bili poznati.

Hordorf je u podkastu “Tennisneta” govorio o stvarima koje Federer radi van terena, a javnost uglavnom ne zna. One se tiču njegovih lobiranja “iza kulisa”.

Promena se dogodila pošto su Novak Đoković i Vasek Pospišil osnovali Uniju tenisera, a veteran je to iskoristio da realizuje svoje ideje u starom udruženju.

“Federer je uticao da se promeni model bodovanja kako bi sebe zaštitio. To je neodgovorno i prilično nepošteno. Ja ovo kažem bez ustezanja, to se mora reći: Rodžer Feder ne bi bio ni među 50 na svetu da pravila nisu promenjena”, jasan je Hordorf u izjavi za podkast portala Tennnisnet.

Federer je ove godine igrao samo na Australijan openu i zahvaljujući pre svega rezultatima iz 2019. je sada 5. teniser sveta, umesto da je daleko niže.

“Onako kako ja to vidim, Federer koristi poziciju i uticaj koju ima u veću igrača.”

Podsetimo, Asocijacija profesionalnih tenisera (ATP) objavila da će novi sistem bodovanja, usvojen u julu ove godine ostati na snazi do 8. marta 2021. Novak Đoković je završio 2020. godinu kao ubedljivo prvi na ATP listi i upravo u martu bi trebalo da prestigne Federera na prvom mestu po broju sedmica provedenih na čelu teniskog karavana.

On je kritikovao i Novaka Đokovića, ali daleko blaže nego Federera.

Za najboljeg tenisera sveta je rekao da je loše to što želi da ima svoju organizaciju tenisera (PTPA).

Majka nagovarala Jelenu Janković da raskine sa dečkom: Ono što joj je tražila je SRAMNO!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar