TUGA

“Deo mene je otišao s njom, kao da mi je UMRLO NAJROĐENIJE”: Minjin donor očajan zbog smrti devojčice

Minjina majka je znala da su operacije transplatacije teške i visoko rizične, ali je verovala da će njena ćerka sve pobediti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv

Učenica Osme beogradske gimnazije Minja D. (15), koju su hrabri momci s obližnjeg gradilišta 27. oktobra spasli iz zapaljenog stana na Dorćolu, preminula je juče, gotovo mesec dana posle nesreće.

Nakon poslednje od tri transplatacije kože šestorice dobrovoljnih donora, Minjino stanje se pre nekoliko dana pogoršalo i lekari sa Klinike za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju hitno su je prebacili u Tiršovu. Međutim, ona je podlegla povredama usled oslabljenog imuniteta jer joj je izgorela velika površina tela.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Lekari su bukvalno učinili sve da se Minjino stanje popravi, ali ona je toliko bila slaba da nije izdržala – ispričala je jedna od medicinskih sestara iz Tiršove za Srpski telegraf.

Minjina majka je znala da su operacije transplatacije teške i visoko rizične, ali je verovala da će njena ćerka sve pobediti. Uprkos hrabrenju Minjinih prijatelja, oca, rođene sestre i brojnih drugara, nesrećna žena koja je izgubila ćerku jedinicu neutešna je i sve vreme je na lekovima.

POTRESNI OPROŠTAJ heroja koji je spašavao devojčicu iz požara na Dorćolu: “Izvini malecka” (FOTO) 

Ognjen Todorović (38), jedan od dvojice donora kože, beogradskim medijima je rekao da je jedan deo njega otišao s njom.

– Nije izdržala… A ja ležim ovde sav u ranama i ne mogu da verujem šta se dogodilo, deo nas, mene i Nenada Stankovića (18), koji je takođe donirao kožu, otišli su zajedno sa njom. Kao da mi je umrlo moje najrođenije. Eto, kao da mi je rođena sestra – rekao je Todorović.

“Minja je izdržala 4 ili 5 operacija”: Porodična prijateljica otkrila šta se dešavalo sa devojčicom



Izvor: Srpski telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar