NEVEROVATNO

Dramatično spašavanje: Stalo mu je SRCE na 45 minuta, hitno prebačen u bolnicu, a onda se desilo ČUDO

Nakon što mu srce nije radilo 45 minuta, planinar iz SAD-a spašen i sada je živ

Foto: Unsplash/Olga Kononenko

Planinar koji je spašen nakon što se tokom noći izgubio u američkom nacionalnom parku vraćen je u život iako mu srce nije radilo 45 minuta, javlja BBC.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

45-godišnji Michael Knapinski izgubio se prošlog vikenda u nacionalnom parku “Rainer” gde su bile jako niske temperature. Nakon što je pronađen prevezen je vazdušnim putem u bolnicu u Seattleu. Kad je stigao u bolnicu, imao je puls, no onda mu je srce stalo.

Dramatični snimak sa REPORTAŽE novinara: Snimali su tv prilog, a onda se MOST ispod njih urušio (VIDEO) 

“Srce mu je stalo dok se nalazio na hitnoj pomoći”, rekla je doktorica Jenelle Badaluk.

Doktori su ga reanimirali i priključili na ECMO
Tim doktora potom je nad Knapinskim izveo kardiopulmonalnu reanimaciju te ga priključio na ECMO aparat koji mu je pumpao krv iz tela u pluća i srce te tako omogućio izmenu plinova i održavanje krvotoka u telu. Nakon 45 minuta srce mu je ponovo počelo kucati, a dva dana kasnije se probudio.

Knapinski se počeo penjati nakon što je bio ovisnik o drogama
Knapinski, koji se još uvijek oporavlja, rekao je kako se počeo baviti penjanjem nakon što je prošao rehabilitaciju zbog uzimanja ozbiljnih droga. Rekao je kako je živio nezdravim životom i bio često bolestan, no nakon što se počeo penjati to mu je promenilo život. Dodao je i kako je medicinsko osoblje odbilo prihvatiti da je mrtav te da su napravili izvanredan posao oživljavajući ga.

Izvor: Index.hr

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar