Kada su virusi svuda oko nas, svaki domaći lek za jačanje imuniteta je dobrodošao.
Sirup od cvekle, jabuka, limuna i meda se jednostavno priprema, a prve efekte ćete osetiti već posle nekoliko dana.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Ovaj sirup je veoma zdrav i namenjen je osobama koji imaju lošu krvnu sliku.
Sirup od cvekle značajno jača imunitet u vrlo kratkom roku, a sve zahvaljujući velikoj količini minerala i vitamina koje ima.
Pored belnčevina, masti i ugljenih hidrata, cvekla sadrži i minerale kao što su kalcijum, kalijum, natrijum, fosfor, magnezijum, gvožđe, flor, mangan, bakar, jod, sumpor, brom i druge. U velikim količinama sadrži i vitamine B1, B2, C , kao i vitamin B12.

Antocijanin daje crvenu boju cvekli, a ujedno utiče i na obnavljanje krvi, a postoje i istraživanja koja kažu da deluje antikancerogeno.
Jod usporava proces starenja i jača zdravlje kostiju.
Betanin reguliše krvni pritisak, smanjuje holesterol, čisti krvne sudove i podstiče rad jetre.
Sastojci:
1 kg cvekle
500 gr šargarepe
2 pomorandži

500 gr kiselih jabuka
1 limun
500 grama domaćeg meda
Priprema:
Oljuštite cveklu, šargarepu i jabuke i isecite na sitne komade i ubacite u sokovnik. Nakon toga dodajte i sok od pomorandže i limuna i med. Sve dobro pomešajte i prespite u staklenu flašu.
Ovaj sirup uzimajte svako jutro na prazan želudac, oko 1 dl razblažen sa vodom.
Komentari (0)