Ko je najsrećniji, a ko najnervozniji? Godišnje doba u kojem ste rođeni, otkriva mnogo o vama

Zanimljiv način za tumačenje našeg karaktera

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/silviarita

Iako to ne deluje kao bitan faktor, naučnici tvrde da godišnje doba u kojem smo rođeni u velikoj meri određuje našu ličnost.

U jednoj od studija, Ksenija Gonda sa Univerziteta u Budimpešti je anketirala nekoliko stotina studenata i došla je do zanimljivih zaključaka.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naravno, ovo je još prilično eksperimentalan način objašnjavanja odlika karaktera, ali je u svakom slučaju interesantan.

A vi proverite da li ste se u nečemu prepoznali.

Rođeni u proleće

Foto: Freepik/Jill Wellington

Nisu preterano skloni depresiji, i smatraju se najsrećnijima. Oni imaju takozvani hipertimični temperament i imaju tendenciju da budu naglašeno pozitivni, a to važi i za decu rođenu leti.

Prolećna deca su mahom optimisiti, puna su entuzijazma i ne treba im mnogo vremena da bi se zainteresovali za neku ideju.

Letnja deca

Foto: Freepik/Pexels

Osobe rođene u ovom periodu imaju ciklotimični temperament, zbog čega su skloni čestim promenama raspoloženja, često bez ikakvog razloga. Odlikuje ih i da su zaljubljive prirode, kao i da su nervozniji od ostale dece, i skloniji konfliktima.

Poslove menjaju češće od dece rođene u drugim godišnjim dobima.

Rođeni u jesen

Foto: Unsplash/Fred Russo

Mada važi drugačije, široko rasprostranjeno mišljenje, bez obzira što se priroda “gasi”, osobe rođene u jesen su najmanje sklone depresiji. Karakteriše ih racionalno i svedeno razmišljanje, kao i pojačana fizička aktivnost.

Zimska deca

Foto: Pixabay/Hans Braxmeier

Ljudi rođeni u ovom periodu su emotivno najstabilniji, a istraživači smatraju da tu ključnu ulogu imaju veće količine sunca koje su “upili” za vreme majčine trudnoće.

Odluke donose na osnovu razuma, a ne emocija i postojani su u svojim stavovima i ciljevima.



Izvor: Objektiv.rs, theatlantic.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar