Oglasili se iz Mitropolije crnogorsko primorske: “Amfilohije stabilnog zdravstvenog stanja”

"Povodom dezinformacija koje se pojavljuju u vezi sa zdravstvenim stanjem Mitropolita Amfilohija obaveštavamo javnost da je u odnosu na današnji izveštaj nepromenjeno"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Youtube screenshot

Večeras se u medijima pojavila pogrešna informacija da je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo od posledica koronavirusa. Mitropolija se oglasila saopštenjem i demantovala ovu vest.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Povodom dezinformacija koje se pojavljuju u vezi sa zdravstvenim stanjem Mitropolita Amfilohija obaveštavamo javnost da je u odnosu na današnji izveštaj nepromenjeno. Problem koji je napravio pneumomediostinum – vazduh u sredogruđu je pod nadzorom lekarskog tima koji od samog početka bolesti Visokopreosvećenog Mitropolita Amfilohija se brine o njegovom oporavku“, piše u saopštenju.

Oni su Vijestima kazali da su konstantno na vezi sa doktor Jelenom Borovinić Bojović i da su zapanjeni glasinama da je mitropolit preminuo.

 

Mitropolit je na bolničkom lečenju u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici jer je oboleo od upale pluća izazvane koronavirusom.

Zdravstveno stanje mu se međutim tokom jučerašnjeg dana naglo pogoršalo, i on je priključen na respirator zbog pucanja plućne maramice.

Amfilohijevo zdravstveno stanje se u međuvremenu popravilo,a 20. oktobra rezultati rađenih testova su pokazali da je negativan na koronavirus. Međutim situacija se pogoršala danas, kada je primjećeno otežano disanje. “Snimak je pokazao da je uzrok otežanog disanja i bola pojava vazduha u sredogruđu ili pneumomediastinum, koji se često javlja u situacijama u kojima pacijent ima osetljiva pluća zbog dužine trajanja upalnog procesa i koji su na kiseoničkoj terapiji duži period, a gotovo je neizbježan kada se radi o starijim pacijentima”, naveli su jutros iz Mitropolije crnogorsko primorske.

Informaciju o smrti mitropolita demantovao je protojerej-stavrofor Velibor Džomić.

“Mitropolit Amfilohije nije preminuo, to su neistine. Stanje je nepromenjeno od danas, naš monah je sa njim. Sve tačne informacije su na sajtu Mitropolije” rekao je Džomić medijima.

Ambasador Srbije u Crnoj Gori, Vladimir Božović, potvrdio je da je mitrololit Amfilohije u teškom stanju i takođe demantovao dezinformaciju da je preminuo.

“Pratimo zdravstveno stanje mitropolita i pozivam ceo srpski narod da se pomoli za njega i da mu snage da dobije ovu veliku bitku”, rekao je Božović za “Novosti”



Izvor: Objektiv.rs, Vijesti.me

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar