POŽAR NA DORĆOLU

Izustila je samo “Sve me BOLI, hvala vam”: Potresni detalji spasavanja devojčice iz zapaljenog stana

"Izustila je samo: 'Sve me boli, hvala vam', a potom se nasmešila

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv

Tri dana posle stravičnog požara na Dorćolu koji je kogao da se završi tragično po petnaestogodišnju devojčicu da je nije spasila hrabra petorka momaka.

Građevinski radnici Niko David, Nemanja Držajić, Lazar Ereš, Nenad Janković i Pavle Gavura postali su heroji nacije. Povodom podviga momcima je priređen svečani prijem u Skupštini grada Beograda. Tom prilikom zamenik gradonačelnika Goran Vesić im je uručio nagrade i plakete.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Jedan od najmlađih heroja Nemanja Držajić (20) navodi da on i njegove kolege nisu svesni hrabrog podviga, ali da im u glavama i dalje odzvanjaju vrisci i vapaj devojke, koja je iz zapaljenog stana višespratnice u Ulici Visokog Stevana, tražila pomoć.

“Vatra ju je saterala na rub terase, a ona je iz petnih žila vikala i molila za pomoć. Nismo imali vremena za gubljenje, u trenutku smo osmislili plan da kolegu vežemo kanapom, a potom ga zajedno sa devojkom privučemo na sprat ispod. I uspelo nam je, devojka je skočila u njegovo naručje, a već u sledećoj sekundi vatra je urušila plafon njene terase”, navodi Držajić.

STRAVIČAN POŽAR na Dorćolu je izazvala mačka: U stanu sestre poznatog kompozitora odigrala se prava drama

Ovaj Pančevac, koji je sa još četvoricom heroja radio na sanaciji obližnjeg objekta, objašnjava da je devojka nakon spašavanja uspela samo da im kaže da oseća bol, dok je iz njenih usta izlazio dim.

“Izustila je samo: ‘Sve me boli, hvala vam’, a potom se nasmešila. Njenu majku smo pronašli sutradan, a ona nam se uz suze zahvalila”, navodi mladi heroj.

Podsećamo, tinejdžerka je u požaru zadobila opekotine trećeg stepena i juče je trebalo da bude operisana. Ovi pančevački heroji su i nakon velikog podviga nastavili da misle na devojku iz požara, te su pokrenuli akciju sakupljanja pomoći.

Opekotine su VEOMA JAKE: Evo u kakvom stanju je devojčica koja je spasena iz požara na Dorćolu

“Pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu ovoj hrabroj devojci, koju očekuje dug oporavak. Nadamo se da će se njeno stanje poboljšati, pa da ćemo se i zvanično upoznati”, kazao je on.Podsećamo, aru zadobila opekotine trećeg stepena i juče je trebalo da bude operisana.



Izvor: Alo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar