NALOG ZA LIKVIDACIJU

Vukotićeva glava UCENJENA: Ko je uhapšeni Crnogorac koji je dobio pola MILIONA evra za likvidaciju?

Mujović je vozilom pratio Vukotića, koga je policija u sredu oko 15 časova zaustavila ispred tunela Vrmac

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/You Tube/Vijesti

U Kotoru je u sredu hapšenjem Nikšićanina Petra Mujovića (20) sprečena likvidacija Jovana Vukotića (40), navodnog vođe škaljarskog kriminalnog klana. Mujović je, kako je ispričao, prihvatio da za pola miliona evra likvidira Kotoranina, a u njegovom kriptovanom telefonu pronađeni su nadimci osoba koje su preko poruka naručile Vukotićevo ubistvo.

Iz crnogorske Uprave policije podgoričkim “Vijestima” su nezvanično potvrdili informaciju da je hapšenjem sprečena likvidacija, ali su izvori bliski Vukotiću, međutim, kazali da je Mujovića, ispred kotorskog Odeljenja bezbednosti, razoružao telohranitelj Kotoranina Dragoljub Ćetković.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Praćenje
Kako pišu crnogorski mediji, Mujović je vozilom pratio Vukotića, koga je policija u sredu oko 15 časova zaustavila ispred tunela Vrmac. Nakon što su mu saopštili da mora poći u policijske prostorije da od njega prikupe obaveštenja, Vukotić je tražio da mu uruče poziv.

– Nakon skoro sat vremena doneli su poziv i otišli su do stanice. Dok je Jovan sedeo unutra, video je da jedan od policajaca unosi “češku zbrojevku” i rekao im je da “to može opaliti”. Nastala je gungula, a onda je ušao Ćetković i kazao mu: “Uhvatio sam ga, sa metkom u cevi pištolja.” Vukotić je pitao koga, na šta mu je ovaj je objasnio da ih je taj Mujović, kojeg je razoružao ispred stanice policije, pratio sve vreme, čak i onih skoro sat dok su čekali poziv za saslušanje – rekao je advokat Branko Anđelić, Vukotićev pravni zastupnik.

Foto/E-Stock_petar_jovanovic

Mujović priznao da je došao da UBIJE Vukotića: Pročitajte šta je rekao inspektorima 

Kasnije te večeri Vukotić je izjavio da svoj život više neće prepuštati nikome u ruke.

Dva puta sam izašao iz kuće otkad sam na slobodi i oba puta policija hoće da me privede, pre toga mi pretresaju automobile, drže me na ulici kao glinenog goluba. Odsad, ako mi se bilo što desi, moja porodica i prijatelji policiju će smatrati direktno odgovornom – rekao je vođa škaljarskog klana.

Iako je podgoričkim “Vijestima” nezvanično rečeno da je hapšenjem sprečena likvidacija, iz policije su juče zvanično saopštili da uhapšenog terete “samo” za nedozvoljeno držanje oružja.

Pozivajući se na izvore iz istrage, Televizija Vijesti objavila je da je Mujović prihvatio da za pola miliona evra likvidira Kotoranina. Navode da je kod njega pronađen kriptovani telefon, u kom su nadimci osoba koje su i porukama naručili Vukotićevo ubistvo. Identitet tih osoba nije saopšten – rečeno je TV Vijesti.

Drugi pokušaj ubistva
Ovo nije prvi put da je sprečeno ubistvo navodnog vođe “škaljaraca”. Naime, prošlog decembra, Marko Drakula, Marjan Dimitrijevski i Nemanja Milutinović, lažno se predstavljajući kao policajci, pokušali su da stave cijanid u hranu koju je Vukotiću donosila nevenčana supruga dok je bio u pritvoru u Beogradu.

Vukotić proveo 15 meseci u zatvoru
Vukotić je pušten iz spuškog pritvora 28. jula, kada je protiv njega obustavljena istraga zbog pokušaja ubistva Miloša Radonjića i Vojina Stupara. Crnoj Gori je izručen iz Srbije gde je bio osuđen na 15 meseci zatvora zbog falsifikovanja dokumenata.



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar